De nieuwe OnePlus 8 en de OnePlus 8 Pro zijn vandaag officieel gelanceerd.

OnePlus 8 Pro is schaars; tekort aan onderdelen

OnePlus heeft momenteel problemen om aan genoeg onderdelen te komen voor de OnePlus 8 Pro. Door het tekort aan onderdelen is er nu een leveringsprobleem ontstaat voor het nieuwste topmodel van de fabrikant. De leveringsproblemen lijken zich vooral te richten op Europa en India.

Aanlevering onderdelen

De exacte toedracht van de leveringsproblemen worden niet direct aan een bepaald onderdeel toegekend. In een persverklaring lijkt het dan ook niet om een specifiek onderdeel te gaan. De onderdelen voor de OnePlus 8 Pro worden wereldwijd betrokken. De productie van deze componenten heeft op verschillende fronten flinke vertraging opgelopen. Zo kan de fabrikant weken wachten op deze componenten na het plaatsen van de order. Vanwege de vertraging in de levering van deze vitale onderdelen komt de productie van de high-end smartphone nu ook tot een stilstand.

OnePlus 8 Pro innovatief

Zoals gezegd geeft de fabrikant zelf niet aan om welke onderdelen het gaat in de OnePlus 8 Pro. Wel weten wij dat er relatief veel nieuwe onderdelen zijn ontwikkeld die in deze smartphone zijn verwerkt. Zo is het scherm en de camera relatief nieuw. Je kunt wellicht stellen dat de problemen in deze hoek te vinden zijn. Toch moet er een slag om de arm worden gehouden. Het topmodel heeft, net als elke andere smartphone, vele honderden onderdelen. Elk onderdeel maakt onder uit van het complete productieproces.

Vreemd genoeg heeft de vertraging geen effect op de productie van de OnePlus 8. Dat op dit model geen vertraging is op te merken ondersteunt enkel het vermoeden dat het mogelijk om het scherm of cameramodule gaat.

Productie hervatten

In de persverklaring gaf OnePlus nog geen prognose wanneer de productie van de OnePlus 8 Pro compleet hervat zou zijn. De productie is gelukkig nog niet helemaal tot een stilstand gekomen. De smartphone is echter nu schaars en dat maakt het wel extra bijzonder om hem in bezit te hebben, We geven er nog maar even een positieve draai aan.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.