De OnePlus Z is mogelijk de werkelijke naam van de OnePlus 8 Lite.

OnePlus 8 Lite is mogelijk de OnePlus Z

OnePlus is naarstig op zoek naar een manier om hun complete lijn van smartphone’s goed te positioneren in de markt. Mogelijk hoort hier de naam ‘Lite’ niet meer in het rijtje thuis. In plaats hiervan gaan ze zelfs voor een compleet andere naam. De verwijzing naar de 8-serie komt zelfs te vervallen en de OnePlus 8 Lite wordt mogelijk de OnePlus Z.

OnePlus X herleven

Een van de redenen waarom de fabrikant graag de OnePlus Z zou willen lanceren is het enigszins mislukte project rondom de OnePlus X. Hier hadden de Chinezen zelf meer van verwacht, maar wellicht was het simpelweg gewoon te vroeg. Met de OnePlus Z wil de fabrikant het graag nogmaals proberen. Wij kunnen ons goed voorstellen dat de X voor velen niet meer in het geheugen staat. De smartphone was ongeveer vijf jaar geleden op de markt gebracht, maar het model heeft nooit de Europese gronden weten te bereiken. Er is gelukkig nu wel een grote kans dat de OnePlus Z zijn weg zal vinden op de Europese gronden.

OnePlus Z bevestigd

De nieuwe naam komt niet zomaar uit de lucht vallen. Vandaag bevestigde de betrouwbare bron Max Weinbach dat OnePlus deze naam inmiddels al heeft gekozen. Dit gerucht wordt ondersteunt door een andere betrouwbare bron. Deze had de naam al eens eerder laten vallen. Het lijkt er dan ook sterk op dat de OnePlus Z werkelijk zijn intrede zal maken. Dit model kennen wij dus nu nog onder de naam OnePlus 8 Lite. Laten wij deze naam dus snel vergeten.

Geruchten OnePlus Z

Exacte details zijn er nog niet over de aankomende OnePlus Z. In dat opzicht is er nog een behoorlijke mist rondom deze nieuwe smartphone. Verschillende bronnen weten wel te melden dat wij rekening moeten houden met een adviesprijs van rond de € 450,=. Met deze prijsstelling gaat de fabrikant direct de concurrentie aan met verschillende andere modellen van de gevestigde orde.

De verwachting is dat de OnePlus Z ergens in juli zijn intrede zal maken. In eerste instantie zal de smartphone in India in de verkoop gaan. In Europa zal de smartphone dan eind juli beschikbaar komen. Uiteraard is dit alles nog onder voorbehoud aangezien het coronavirus elke fabrikant nog in zijn greep houdt.

Voor wat er nu bekend is beschikt de OnePlus Z over een 6.4 inch AMOLED-scherm met een centraal gat in het scherm waarin de selfiecamera is weggewerkt. Ondanks zijn lagere prijsstelling zou de fabrikant wel vasthouden aan de 90 Hz verversingsfrequentie op het scherm. Indien dit werkelijk klopt wordt het de eerste betaalbare smartphone met een dergelijk scherm. Aan de achterzijde zien wij een drietal camera’s terug. De hoofdcamera zou een 48 megapixel lens zijn. Deze wordt ondersteunt door een 16 megapixel en 12 megapixel lens. De exacte functies van deze lenzen zijn tot op heden nog onbekend.

Hardware

Onderhuids brengt de nieuwe OnePlus Z ook enkele unieke features met zich. Volgens verschillende bronnen wordt de smartphone geleverd met een MediaTek processor in plaats van de gebruikelijke Qualcomm. Wij hadden het persoonlijk niet verwacht, maar deze OnePlus Z zal gewoon 5G ondersteunen. Om alles draaiende te houden wordt het model geleverd met 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Er is mogelijk ook een versie met 256 GB opslag in de maak.

Zoals je mag verwachten wordt de OnePlus Z standaard geleverd met Android 10. Voor de accu heeft men gekozen voor een capaciteit van 4000 mAh. Je kunt deze accu snelladen middels de standaard 30W snellader.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1141

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.