De nieuwe OnePlus 8 en de OnePlus 8 Pro zijn vandaag officieel gelanceerd.

OnePlus 8 en 8 Pro na lang speculeren gelanceerd

We hebben er veelvuldig over gesproken en ook meermaals zijn er speculaties voorbij gekomen, maar vandaag zijn de OnePlus 8 en de OnePlus 8 Pro daadwerkelijk gelanceerd. Beide smartphones zetten direct een stevige stempel op datgene waar de fabrikant voor staat. Zo kun je nog steeds rekenen op een erg scherpe prijs met high-end features. Vooral de ‘Pro’ bevestigd nogmaals dat een goede smartphone niet duur hoeft te zijn.

Overeenkomsten

Zowel de Oneplus 8 als de OnePlus 8 Pro komen op het eerste oog behoorlijk overeen met elkaar. Zo delen beide smartphones dezelfde chipset, namelijk de zeer krachtige Snapdragon 865. Beide modellen ondersteunen daarnaast nog eens 5G. Natuurlijk worden ze geleverd met Android 10 en de nieuwste versie van OxygenOS. Een update naar Android 11 staat volgens de fabrikant ook nog op de planning.

De smartphones worden daarnaast voorzien van het zogenoemde ‘Smart Optimized Charging’. Het komt er in het kort op neer dat de smartphone leert van het dagritme en hier eventueel zijn laadproces op aanpast. Op de lange termijn heeft dit positieve gevolgen voor de accuduur en de levensduur van de batterij, aldus OnePlus. Het laatste gedeelte van het opladen gebeurt net voordat je het toestel gaat gebruiken. Hiervoor kijkt het naar je gebruikspatroon of naar de wekkertijd. Staat je wekker om 07:00 uur, dan zal de OnePlus 8 (Pro) dus om 7 uur volledig opgeladen zijn. Zet je geen wekker, dan kijkt hij naar het eerder genoemde dagritme. Eventueel kun je deze functie uitschakelen.

OnePlus 8

Het goedkoopste model van het duo is de OnePlus 8. Deze smartphone wordt geleverd met een 6,55 inch Full HD+ scherm met een verversingsfrequentie van 90 Hz. In het scherm is een gat te zien waarin de 16 megapixel selfiecamera is weggewerkt. Om het toestel te ontgrendelen kun je gebruiken maken van de in-display vingerafdrukscanner.

Aan de achterzijde zien wij een drietal camera’s terug. Het gaat hierbij om een 48MP hoofdcamera, 16MP groothoeklens en een 2MP macrolens. De oplettende lezer kan al opmerken dat de telefotolens afwezig is in deze setup. Een optische zoom biedt deze OnePlus 8 dus niet aan.

Voor het opladen van de OnePlus 8 kun je rekenen op de Warp Charge 30T. Met deze nieuwe snellader kan de smartphone in 22 minuten voor de helft volgeladen zijn. Draadloos opladen is helaas niet beschikbaar op dit model. In eerdere berichten hadden wij dit al eens opgevangen, maar stiekem hadden wij wel nog de hoop dat de fabrikant dit alsnog zou aanbieden. Je kunt kiezen uit de kleuren Interstellar Glow, Onyx Black en Glacial Green. De zwarte kleur komt alleen beschikbaar in de configuratie 8GB/128GB, de groene kleur in 8GB/128GB en 12GB/256GB en de kleurrijke versie in 12GB/256GB.

OnePlus 8 Pro

Het absolute topmodel van het duo is deze OnePlus 8 Pro. Zo wordt deze smartphone geleverd met een 6,78 inch QHD+ AMOLED-scherm met een verversingssnelheid van 120Hz. Applicaties die nog niet geschikt zijn voor deze ‘nieuwe’ verversingsfrequentie kunnen alsnog opgeschaald worden door de smartphone zelf dankzij een ingenieuze chip. Hierdoor kun je altijd genieten van de beste kwaliteit en snelheid.

Opmerkelijk is de IP68-certificering. In eerste instantie wilde het merk nog niet toegeven dat een dergelijk certificaat toegevoegde waarde had. Inmiddels lijkt het tij gekeerd te zijn en beschikt deze OnePlus 8 Pro wel over dit certificaat. Opmerkelijk genoeg beschikt zijn goedkopere broer niet over deze certificering, terwijl deze volgens de fabrikant op dezelfde wijze is opgebouwd.

Het grote feest gaat verder op de achterzijde. Hier zien wij een viertal cameralenzen terug. Bij de OnePlus 8 Pro kunnen wij dan ook rekenen op de 48 megapixel hoofdcamera, 8MP telelens, 48MP groothoeklens en 5MP kleurenfilter camera. Hierdoor is er gelukkig wel 3x zoom aanwezig op dit model, maar ontbreekt helaas nog steeds de mogelijkheid voor optische zoom.

De OnePlus 8 Pro is de eerste smartphone van het merk die ook draadloos snel opgeladen kan worden. Hiervoor kun je optioneel een dock bijbestellen waarin de smartphone gezet kan worden. De smartphone beschikt over een iets grotere accu waardoor de batterij 23 minuten nodig heeft om voor 50% vol geladen te zijn.

Het topmodel komt beschikbaar in Onyx Black, Glacial Green en Ultramarine Blue. Het werkgeheugen van de absolute topper komt uit op 8GB of 12GB en er is 128/256GB aan opslagruimte beschikbaar.

Prijzen en beschikbaarheid

De OnePlus 8 in Onyx Black en Glacial Green met 8GB/128GB kost 699 euro. Je betaalt 799 euro voor de Glacial Green en Interstellar Glow met 12GB/128GB. Dan de OnePlus 8 Pro prijzen; 899 euro voor de high-end smartphone in Onyx Black met 8GB/128GB. De Glacial Green en Ultramarine Blue 12GB/256GB kost je 999 euro.

Dan over de releasedata; de OnePlus 8 in Interstellar Glow is vanaf 4 mei verkrijgbaar. Alle andere kleuren zijn vanaf volgende week beschikbaar.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.