OnePlus 6 officieel gelanceerd

Na lang wachten is eindelijk de OnePlus 6 gelanceerd. Het goede nieuws van deze lancering is dat deze smartphone ook leverbaar gaat worden in Nederland. Belsimpel heeft een exclusieve deal afgesloten met de fabrikant voor de verkoop van deze high-end smartphone in Nederland. De OnePlus 6 zal in enkele varianten leverbaar worden. Gezien de adviesprijs is het een interessante smartphone met hoogwaardige specificaties. De eerste smartphones zullen per 22 mei leverbaar gaan worden.

Specificaties

De nieuwe OnePlus 6 komt in drie varianten en in drie verschillende kleuren. Alle modellen beschikken over een 6,28 inch oledscherm met een resolutie van 2280×1080 pixels. Door enkel de inkeping aan de bovenzijde van het scherm heeft de smartphone een relatieve schermgrootte van bijna 84%. De OnePlus wordt geleverd met een aangepaste versie van Android, namelijk OxygenOS. Hiermee blijft het wel mogelijk om applicaties uit de Playstore te downloaden en te gebruiken. Voor het opladen is een usb-c poort aanwezig. Een opmerkelijk gegeven is de aanwezigheid van een 3.5 mm jackplug, een poort waar vel fabrikanten inmiddels afscheid van nemen. Ondanks de glazen achterzijde beschikt de OnePlus 6 niet over de mogelijkheid om draadloos te laden. Wel behoort snelladen tot de mogelijkheid, mede door de aanwezigheid van de usb-c poort.

Op het gebied van camerawerk biedt de OnePlus 6 wel enorm veel mogelijkheden. Het is van de weinige high-end smartphones die het mogelijk maakt om video’s in 4K te maken op een framrate van 60. Ook slowmotion video’s behoren tot de mogelijkheid en deze kunnen geschoten worden in een 720 pixels resolutie. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een 16 megapixels camera die in de achterzijde zit gemonteerd. Deze wordt bijgestaan door een 20 megapixels sensor die onder andere over Smart Capture beschikt. Door deze sensor worden geschoten foto’s razendsnel geanalyseerd en geoptimaliseerd door een slim HDR algoritme. Aan de voorzijde zien wij ook weer een 16 megapixels camera terug die het ook mogelijk maakt om met gezichtsherkenning de OnePlus 6 te ontgrendelen.

Modellen

De OnePlus 6 zal beschikbaar gaan komen in drie verschillende varianten en kleuren. De kleur Silk White is een gelimiteerde uitgave. Deze kleur is enkel leverbaar met 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. De overige twee kleuren zijn Mirror Black (glanzend) en Midnight Black (mat). In enkel de kleur Mirror Black is de smartphone leverbaar met 6 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Beide zwarte kleuren zijn leverbaar in de configuratie met 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Het duurste model, met 256 GB opslag is weer enkel leverbaar in Midnight Black. De opslagcapaciteit is helaas niet verder uitbreidbaar. De versie met 6 GB werkgeheugen krijgt een adviesprijs van € 519,-. De versie met 128 GB opslagcapaciteit heeft een adviesprijs van € 579,- en de duurste variant heeft een adviesprijs van € 619,-.

De eerste modellen moeten per 22 mei beschikbaar zijn.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.