Officiële persfoto’s van de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL komen online

De mysterie rondom de compleet nieuwe Pixel-serie van Google is inmiddels al wel opgelost. Vrijwel niets is meer geheim over de nieuwe smartphone van Google. Vandaag zijn er officiële persfoto’s online verschenen. Hiermee is het lekkende materiaal helemaal compleet en worden alle geruchten bevestigd al hadden wij hier al geen twijfels meer in.

Marketingstunt

Wij kunnen ons niet heugen dat een fabrikant ooit express foto’s en renders zou lekken om zo roet in het eten te gooien. Aangezien de Pixel 3 en Pixel 3 XL een slecht bewaard geheim is gebleken kwamen er ook andere visies op deze lekken. Google werd al direct afgeschoten door critici omtrent het ontwerp en de minimale innovatie. Al snel ging dan ook weer het gerucht rond dat de eerder gelekte foto’s een complete marketingstunt zou zijn. Hierbij heeft Google bewust enkele demomodellen in de wereld gebracht om zo de nodige stof te doen opwaaien. De fabrikant zou uiteindelijk met een compleet andere smartphone en ontwerp komen. De nieuwe persfoto’s maken echter gehakt van dit gerucht en de Pixel 3 en Pixel 3 XL worden geleverd zoals ze al eerder gelekt zijn.

Minimalistisch

Op de foto’s wordt duidelijk dat de nieuwe Pixel 3 en Pixel 3 XL ook weer een minimalistisch ontwerp krijgen. Dit ligt dan wel weer in de lijn der verwachtingen. Opmerkelijk genoeg wordt de Pixel 3 geleverd zonder een notch en de grotere Pixel 3 XL krijgt deze notch wel weer. Aan de achterzijde komt het eenvoudige ontwerp ook weer terug in het camerawerk. Beide smartphones worden met een enkele camera met hiernaast nog de LED flitser. Aan deze zelfde achterzijde zien wij dan ook nog de vingerafdrukscanner terugkomen. Zoals je mag verwachten worden beide smartphones geleverd met Android 9.0. Als achtergrond is het cijfer 3 wat goed zichtbaar is. Uiteraard kun je dit zelf wel weer naar eigen wens aanpassen.

Op de eerste foto’s zijn de Pixel 3 en Pixel 3 XL in een hoes geklikt die ook weer direct uit de handen van Google komt. Dit materiaal werd vorig jaar voor het eerst gebruikt en zal zijn weg dus ook weer in deze nieuwe modellen terugvinden. Op 9 oktober zullen alle details, voor wat nog niet bekend is, kenbaar gemaakt worden. Kort hierna zullen de pre-orders van start gaan en zal de verkoop ook spoedig opgestart worden. Voor het eerst zal Google ook de verkopen in Europa officieel voor eigen rekening nemen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.