De CAT S32 zal binnenkort in de Nederlandse schappen liggen tegen een concurrerende prijs.

Oersterke CAT S32 gelanceerd met Android 10

Sinds enkele jaren maakt CAT ook smartphones. De fabrikant kennen de meeste mensen wel van hun zware machines die gebruikt worden in de bouw. Het is juist deze laatste sector waar de vraag naar een degelijke smartphone hoog was. Inmiddels kent de fabrikant een mooi portfolio aan smartphones en vandaag is de CAT S32 hier aan toegevoegd.

Zeker geen high-end

Verwacht op deze nieuwe CAT S32 geen high-end specificaties. De doelgroep die op zoek is naar een sterke smartphone willen deze high-end features ook vaak niet. De S32 is dan ook gericht op het gebruik in extreme omstandigheden. Zo wordt de smartphone geleverd met een 5.5-inch 720p display, maar wel goed beschermt door DragonTrail Pro Glass. Dit glas heeft ook de fijne eigenschap dat het bediend kan worden terwijl je natte vingers hebt of zelfs wanneer je handschoenen draagt.

De CAT S32 wordt aangedreven door de MediaTek Helio A20 quad-core chipset in combinatie met 3 GB werkgeheugen. Voor de opslag is er standaard 32 GB beschikbaar. Je mag voor de rest verwachten dat de smartphone de nodige draadloze verbindingen ondersteunt zoals Bluetooth en WiFi. De CAT S32 is zelfs voorzien van een 3.5 mm jackplug. Aan de achterzijde zien wij nog een enkele 13 megapixels camera terug en voor de selfies is er een 5 megapixels camera beschikbaar.

Zware omstandigheden

Vooral onder zware omstandigheden moet de CAT S32 zijn mannetje staan. Al eerder gaven wij aan dat je ook met natte vingers of met handschoenen aan de smartphone kan bedienen. In zekere zin is dit nog geen harde eis voor velen. Wat wel weer indrukwekkend is zijn de verschillende certificaten die de smartphone met zich meedraagt. Zo kun je rekenen op het IP68 certificaat. Hierdoor kan de CAT S32 zonder problemen ruim een half uur onder wat blijven op een diepte van 1.5 meter.

De smartphone is ook behoorlijk schokbestendig. Het MIL SPEC 810G certificaat bevestigd dit. Op een hoogte van 1.8 meter is de smartphone op een stalen plaat gevallen zonder dat dit verder gevolgen had voor de werking. Dit laatste komt mede door de behuizing die voornamelijk is opgetrokken uit rubber. Overigens kun je ook stellen dat juist deze behuizing weer voor betere grip in de handen is.

Prijs en beschikbaarheid

Het is nog onduidelijk wanneer de CAT S32 in Nederland beschikbaar zal komen. Vooralsnog is vrijwel elk model ook in Nederland beschikbaar gekomen. Het is dan ook vrijwel zeker dat deze CAT S32 in Nederland te koop zal zijn. De adviesprijs bedraagt € 299,= en hierdoor is hij prijstechnisch ook nog erg interessant.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.