Nubia Red Magic 5G

Nubia Red Magic 5G officieel voorgesteld

Nubia stelde in China de Red Magic 5G voor, hun nieuwste gamingsmartphone. Van dit toestel raakte recent nog bekend dat het de hoogste AnTuTu-score ooit haalde.

Nubia Red Magic 5G

In 2019 introduceerde Nubia hun eerste ‘Red Magic’ toestel, de Red Magic Mars. Hierna volgde de Red Magic 3. Begin maart onderging hun nieuwste toestel, de Red Magic 5G, de AnTuTu-benchmark en haalde daarbij de hoogste score ooit: 633.724 punten. Hij nam daarmee het stokje over van de Xiaomi Mi 10, die eerder een score van 575.883 haalde. Nu weten we met welke specificaties de Red Magic 5G deze resultaten kon neerzetten.

Nubia Red Magic 5G

Qualcomm Snapdragon 865-chipset

Het was reeds de verwachting en nu dus bevestigd: de Red Magic heeft een Qualcomm Snapdragon 865-chipset, ondersteunt met de Adreno 650-gpu. Je krijgt minimaal 8 GB LPDDR werkgeheugen. Niet alleen zou dit een stuk sneller zijn dan het veelgebruikte LPDDR4X-geheugen, het zou ook flink wat zuiniger zijn. Vind je 8 GB werkgeheugen niet voldoende, dan kun je ook kiezen voor 12 of 16 GB. Zelf uitbreiden met een microSD-kaart is niet mogelijk.

Verversingssnelheid van 144 Hz

Het AMOLED-scherm heeft een maximale verversingssnelheid van 144 Hz, een diagonaal van 6,65 inch en een resolutie van 1080 x 2340 pixels. De Red Magic 5G heeft 3 camera’s aan de achterkant. De hoofdcamera is een 64-megapixelmodel met Sony IMX686-sensor. Daarnaast heeft het toestel een 8-megapixelcamera met groothoeklens en een 2-megapixelcamera voor een Bokeh-effect. De frontcamera is een 12-megapixelmodel.

Nubia koos ervoor om  – eveneens zoals verwacht – de gamingsmartphone te voorzien van een actieve koelingfan. Ze geven aan dat deze koeling beter presteert dan bij voorgaande toestellen, de airflow zou ook geoptimaliseerd zijn.

Prijzen Red Magic 5G

Vanaf donderdag 12 maart kun je de Red Magic 5G kopen in China. De startprijs, voor het model met 8GB ram en 128 GB opslag, is omgerekend zo’n 583 euro. Wat de werkelijke europrijzen worden is nog niet bekend. In april volgt normaal de wereldwijde release.

Standaard afbeelding
Karolien Compiet
Karolien is gek op telecom en erg benieuwd wat de toekomst op dat vlak zal brengen. Door hierover te schrijven, houdt ze meteen ook jou op de hoogte!
Artikelen: 34

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.