Nokia X60 wordt mogelijk de langverwachte topper

De Nokia X60 wordt mogelijk het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf.

Hoewel HMD Global het de eerste zes maanden van 2021 behoorlijk druk heeft gehad met het uitbrengen van heel wat nieuwe Nokia-smartphones over de hele wereld, is die high-end smartphone waar we sinds 2019 op wachten nog steeds nergens te vinden, zowel in de echte winkelschappen als de laatste tijd zelfs in de geruchtenmolen.

Nokia X60 is een mogelijke naam

Het pijnlijk lange wachten op een toestel dat achtereenvolgens Nokia 9.1 , 9.2 , en 9.3 PureView zou heten , zou in de (relatief) nabije toekomst eindelijk kunnen eindigen, hoewel de officiële marketingnaam van het volgende vlaggenschip van het bedrijf nog in de lucht hangt.

Aangezien het onwaarschijnlijk is dat de hogere middenklasse Nokia 8.3 5G een vervolg met hetzelfde merk zal krijgen na de recente introducties van de X10 , X20 , G10 en G20 , is het logisch dat HMD binnenkort een X60 (of X60 Pro) naam aanneemt.

Dit zou een China-eerste iPhone 13-alternatief kunnen zijn dat schijnbaar is bevestigd voor een regionaal debuut “vóór” 11 november. Volgens een nieuw IT Home-rapport  ( via Gizchina ) komt de bevestiging rechtstreeks van een topmanager van HMD, die helaas geen aanvullende informatie heeft om nu te delen over dit langverwachte Android-vlaggenschip van Nokia.

Sowieso Android

Hoewel een wild recent gerucht wees op de mogelijkheid dat de Nokia X60 5G Huawei’s HarmonyOS zou kunnen gebruiken in plaats van ‘s werelds meest populaire mobiele besturingssysteem, weerlegde Nokia zelf die speculatie. Er was natuurlijk geen raketgeleerde voor nodig om erachter te komen dat dit een volledig onnodig risico zou zijn geweest voor een niet erg succesvol smartphonemerk dat bijna drie jaar na zijn eerdere verliezende weddenschap terug wilde keren in het high-end spel.

Verwachtingen

Het valt nog te bezien hoeveel deze X60 uiteindelijk zal lijken op de noodlottige Nokia 9 PureView , met bestaande geruchten die vragen om behoorlijk gekke specificaties, waaronder een 200 MP (!!!) primaire Zeiss-camera, een batterijcapaciteit van 6.000 mAh en zijdezachte 144Hz-beeldschermverversingssnelheidstechnologie.

Voor het geval je je afvraagt, de bovengenoemde datum van 11 november is niet willekeurig gekozen voor deze bevestiging, wat een zeer belangrijke deadline vertegenwoordigt als de grootste fysieke winkel- en online winkeldag ter wereld.

Toegegeven, de 5G-enabled Nokia X60 zou technisch gezien op elk moment tussen nu en China’s Singles’ Day kunnen arriveren, maar iets zegt ons dat we op zijn minst tot de herfst moeten wachten om HMD opnieuw een echt high-end telefoon te zien proberen.

1 reactie
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Sony heeft een prijs gekoppeld aan de Xperia 5 III

Sony Xperia 5 III komt in september, maar niet goedkoop

Volgend bericht
Vandaag heeft Samsung de Galaxy S21 Ultra 5G gelanceerd.

Samsung Galaxy S22 Ultra gaat niet mee in de megapixel race

Gerelateerde berichten
Total
1
Share