Nokia X10 en X20 komen mogelijk op 8 april

Op 8 april zal de Nokia X10 en Nokia X20 gelanceerd worden.

HMD Global zal naar verwachting de komende weken een handvol smartphones introduceren en afgaand op de laatste berichten lijkt het erop dat het Finse bedrijf groot inzet op 5G. Volgens geruchten worden op 8 april tenminste twee betaalbare Nokia-smartphones onthuld, Nokia X10 en Nokia X20, althans volgens de officiële teaser van HMD.

Meer nieuws op 8 april

Het lanceringsevenement op 8 april gaat echter niet alleen over deze twee smartphones, aangezien HMD naar verwachting ook een aantal andere apparaten zal onthullen, waaronder de Nokia G10 . Marvel-fans zullen blij zijn te horen dat de telefoons uit de X-serie intern bekend staan ​​als Scarlet Witch en QuickSilver, de twee broers die onlangs in WandaVision zijn verschenen. Als het op specificaties aankomt, zijn de Nokia X10 en Nokia X20 niet al te indrukwekkend, met één uitzondering: ze hebben allebei 5G-ondersteuning. Omdat ze op Geekbench zijn vermeld, weten we dat ze waarschijnlijk zijn uitgerust met de Snapdragon 480 5G-processor van Qualcomm.

Details Nokia X10 & Nokia X20

NPU meldt dat de Nokia X20 naar verwachting 6 GB RAM en 128 GB intern geheugen zal bevatten, terwijl de Nokia X10 dezelfde hoeveelheid RAM zal hebben, maar slechts 32 GB. De eerste zal beschikbaar zijn in blauw en zand, terwijl de laatste zal worden gelanceerd in groene en witte kleuropties.

Prijs en beschikbaarheid

Wat de prijzen betreft, zullen de Nokia X10 en Nokia X20 niet zo goedkoop zijn als je zou verwachten gezien hun specificaties, maar de iets hogere prijs is waarschijnlijk te danken aan het feit dat ze 5G-connectiviteit bieden. Hoe dan ook, de X10 zou naar verluidt € 300 kosten, terwijl de X20 niet meer dan € 350 zou moeten kosten. Na 8 april wordt het ook duidelijk of beide modellen in Nederland beschikbaar zullen komen.

Aangezien de pijlen nu gericht zijn op 5G is de verwachting wel hoog dat ook deze modellen op Nederlandse bodem zullen verschijnen. Op welke termijn ze daadwerkelijk in de schappen liggen is nog onduidelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De Nokia 9.3 PureView moet in oktober in de schappen liggen.

Nokia 8.4 5G in ontwikkeling met 108MP Penta-camera

Volgend bericht
Samsung Galaxy A52 en Galaxy A72 officieel gelanceerd.

Samsung kondigt de Galaxy A52 5G en Galaxy A72 aan

Gerelateerde berichten
Total
1
Share