Nokia ontwikkelt de “Phoenix”

Onder de codenaam Phoenix werkt Nokia aan een nieuwe smartphone die mogelijk in de herfst gelanceerd zal worden. Het is goed mogelijk dat deze smartphone in september, tijdens de IFA, gepresenteerd zal worden aan het grote publiek.

Snapdragon 710

Volgens bronnen moet de nieuwe Nokia Phoenix gaan werken op de nieuwe Snapdragon 710 chipset. Deze laatste chipset is ook recentelijk gespot in de opkomende Xiaomi Mi 8 SE en gaat vermoedelijk ook in de kleinere variant van de Pixel smartphones een rol spelen. De Snapdragon 710 is een mooie midrange chipset en dus ideaal om een smartphone goed betaalbaar te maken. De Snapdragon beschikt over twee grote kernen en zes kleinere kernen voor de rekenkracht. De 710-serie leent de grafische rekenkracht uit de 660-serie terwijl de AI-rekenkracht weer uit de 845-serie komt. Hiermee is het een mooie midrange chipset met de nodige capaciteiten. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer fabrikanten voor deze Snapdragon 710 kiezen.

Nokia Phoenix

Over de nieuwe smartphone van Nokia is nog niets bekend. Bij aanloop naar de lancering van deze smartphone zal er wel meer duidelijkheid komen. Gezien andere fabrikanten is het goed mogelijk dat de Phoenix uitgerust zal gaan worden met 4 GB werkgeheugen in combinatie met 64 GB opslag. De verwachting is dat de Phoenix de opvolger moet gaan worden van de bestaande Nokia 7 Plus of een ander Plus model van de fabrikant. Naar alle waarschijnlijkheid zal de nieuwe smartphone ook geleverd worden met Android P, het nieuwste besturingssysteem van Google.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.