Nokia lanceert ineens 6 nieuwe smartphones.

Nokia lanceert ineens 6 nieuwe smartphones

HMD Global heeft twee budgettelefoons aangekondigd, twee mid-rangers en twee high-end telefoons, die respectievelijk de Nokia C10 en C20, Nokia G10 en G20 en Nokia X10 en X20 heten. Elk van deze is gericht op een andere demografie. Maar wat alle zes de telefoons gemeen hebben, is volgens Nokia dat ze gebouwd zijn om lang mee te gaan en een filosofie volgen die ingaat tegen geplande veroudering, in plaats daarvan op zoek zijn naar een betrouwbare, langdurige service aan hun gebruikers.

Nokia C10 en C20

De Nokia C10 en C20 richten zich op het leveren van een goede, elementaire budgetervaring, waardoor ze perfect zijn als inleidende smartphones en met name geschikt voor de opkomende markten. De Nokia C20 is verkrijgbaar vanaf slechts 89 euro en wordt geleverd met een batterij die de hele dag meegaat en een belofte van twee jaar software-updates. Nokia zegt ook dat zijn nieuwe telefoons gemaakt zijn om lang mee te gaan, dus zelfs deze betaalbare opties zijn gemaakt van duurzame materialen en hebben “strenge stresstests” ondergaan, wat duidt op een langdurige betrouwbaarheid.

Qua ontwerp hebben de telefoons een 6,5-inch HD + -scherm, een druppelvormige inkeping met de camera aan de voorkant en een enkele camera aan de achterkant. Beide smartphones hebben een LED-flitser voor de hoofdcamera, hoewel de C20 ook een extra flitser heeft voor de camera aan de voorzijde.

Voor de specificaties draaien de Nokia C10 en C20 Android 11 (Go-editie), pakken tot 2 GB RAM en tot 32 GB opslagruimte in. Beide telefoons hebben uitbreidbare opslag via microSD en beide zijn uitgerust met een 3000 mAh-accu.

Zoals van dergelijke goedkope telefoons mag worden verwacht, gebruiken ze zelfs in 2021 de oudere USB 2.0 OTG-poort. Aan de positieve kant hebben ze echter allebei een koptelefoonaansluiting, GPS en ondersteuning voor ontgrendelen via gezichtsherkenning.

Al met al is het gemakkelijk voor te stellen dat de Nokia C-serie een van de meest succesvolle, algemeen aanvaarde budgettelefoons van 2021 wordt.

Prijzen: vanaf 75 EUR voor Nokia C10, 89 EUR voor Nokia C20. Beide beschikbaar vanaf juni.

Nokia G10 en G20

Nokia’s nieuwste middenklasse, de Nokia G10 en G20 komen met een belofte van 2 jaar aan Android-updates, 3 jaar maandelijkse beveiligingsupdates en 3 dagen batterijduur, waarvan de laatste Nokia’s langste tot nu toe is. De Nokia G10 en G20 zijn redelijk betaalbaar, vooral gezien hun beloofde langetermijnondersteuning.

De G10 heeft 3GB en 4GB RAM-versies, terwijl de G20 alleen beschikbaar zal zijn met 4GB RAM. Hun opslagopties beginnen bij 32 GB en eindigen bij 128 GB. Bovendien ondersteunen beide telefoons uitbreidbare opslag via microSD. De Nokia G10 wordt aangedreven door de MediaTek G25-processor, terwijl de G20 de MediaTek G35 gebruikt.

De Nokia G10 en Nokia G20 delen een 6,5-inch HD + -scherm, bloat-free Android 11, 5050 mAh-batterijen en een modern 2021-ontwerp.

Prijzen: vanaf 139 EUR voor Nokia G10, 159 EUR voor Nokia G20, deze maand nog beschikbaar

Nokia X10 en X20

Nokia’s duurdere X10 en X20 hebben beide 5G, aangezien ze worden aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 480 5G-processor. Beide telefoons hebben tot 6 GB RAM en bieden tot 128 GB geheugen, dat wederom uitbreidbaar is via microSD.

Met deze twee belooft Nokia 3 jaar Android-updates, dus tot Android 14. De X10 en X20 worden ook geleverd met 3 jaar beveiligingsupdates en een garantie van 3 jaar, waardoor ze tot nu toe de meest toekomstbestendige smartphones van het bedrijf zijn.

De Nokia X10 heeft een hoofdcamera van 48 megapixels, terwijl de Nokia X20 een 64 megapixelcamera heeft. Beide hebben bovendien een 5 MP ultrabrede camera en een 2 MP dieptesensor. Het is opmerkelijk dat de camera’s van de Nokia X-serie ZEISS-optica gebruiken, en dat de camera aan de voorkant van de X20 een 32-megapixelcamera is, wat duidt op goede selfies.

De displays van de telefoons zijn 6,67 inch, Full HD +, en aan de bovenkant bevindt zich de geperforeerde camera aan de voorkant. Beide telefoons delen ook dezelfde batterijcapaciteit – 4470 mAh.

Om gelijke tred te houden met de trends, goed of slecht, zullen de Nokia X-smartphones in de EU niet worden geleverd met een oplader, maar Nokia zegt waarde toe te voegen door een 100% composteerbaar telefoonhoesje in de doos op te nemen. Ondanks dat ze geen oplaadsteen hebben, worden de telefoons nog steeds geleverd met een oplaadkabel.

En volgens het bedrijf gaan de inkomsten van opladers die op de website van Nokia zijn gekocht, naar de liefdadigheidsinstelling Clear Rivers , die zich richt op het opruimen van plastic afval uit internationale wateren.

Prijs: vanaf 309 EUR voor Nokia X10, 349 EUR voor Nokia X20, beschikbaar in mei

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.