Nokia 105 is een mobiele telefoon met minimale specs.

Nokia lanceert de zeer betaalbare 105 en 220 4G

De komst van high-end smartphones zijn vaak al ver voor lancering wel bekend. De komst van de Nokia 105 en Nokia 220 4G was echter onverwacht. Reden? Het zijn simpelweg geen high-end smartphones, maar slechts simpele telefoons voor de basisbehoefte. Desalniettemin verdienen beide modellen wel de aandacht.

Nokia 220 4G

De nieuwe Nokia 220 4G is de opvolger van de Nokia 220 die al uit 2014 stamt. Het was dus hoog tijd voor een opvolger. Zoals de naam het doet vermoeden beschikt dit model over 4G-internetsnelheid. Verwacht verder geen hoogstaande functies. De smartphone wordt geleverd met een webbrowser waarmee je makkelijk naar alle websites kunt surfen. Ook enkele klassieke games hebben zijn weg weer gevonden op de nieuwe Nokia 220 4G, waaronder Snake. Dit spel is wederom beschikbaar in kleur, maar ook Ninja Up! en Tetris behoren tot de mogelijkheden. Deze laatste twee games zijn echter wel demo’s en kunnen gekocht worden.

De Nokia 220 4G is een dualsim smartphone die ruimte biedt voor een nano- en microsimkaart. Naast 4G biedt de smartphone ook nog een camera aan de achterzijde en heeft de FM-radio weer zijn intrede gemaakt. Nokia belooft met dit model een standbytijd van 27 dagen en 6 uur spreektijd en dit alles met een accu van slechts 1200 mAh. De Nokia 220 4G komt beschikbaar in blauw en zwart en krijgt een adviesprijs van € 39,-.

Nokia 105

De Nokia 105 gaat terug naar de pure vorm van mobiele telefonie. Verwacht dus geen gekke zaken op deze mobiele telefoon. De Nokia 105 werd in 2017 al gelanceerd, maar voor de gelegenheid heeft de fabrikant het model gewoon een update gegeven. Qua vormgeving is er ook niets gewijzigd, maar onderhuids zijn er wel verschillen te merken.

De Nokia 105 biedt ruimte voor 2000 contacten en opslag voor 500 SMS berichten. Daarnaast wordt de mobiele telefoon standaard geleverd met een LED zaklamp. Zet je schrap voor de overige specificaties. De Nokia 105 is een dualsim mobiele telefoon met een 800 mAh accu die je ook nog eens kan verwisselen. Ook is er een FM-radio ingebouwd, maar hier moet je dan wel jouw eigen koptelefoon inpluggen.

De Nokia 105 zal beschikbaar komen in de kleuren blauw, zwart of roze. Als je even snel een mobiele telefoon nodig hebt, mobiel internet of WhatsApp niet vereist is kun je voor € 13,- al de trotse eigenaar zijn van deze mobiele telefoon. Ja, de prijs klopt echt!

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.