Nokia lanceert de Nokia 9 PureView en 2 andere smartphones op 24 februari

Langzaam aan wordt het duidelijk dat het lange wachten beloond zal gaan worden. In nieuwe teasers maakt de fabrikant duidelijke verwijzingen naar de Nokia 9 PureView. Naast deze teasers voor hun nieuwe vlaggenschip zal de fabrikant mogelijk ook de Nokia 8.1 Plus lanceren en kunnen wij wellicht ook de nieuwe Nokia 1 Plus gaan verwachten. Dit laatste model is afgelopen week boven water gekomen.

Nokia 9 PureView

Op 24 februari zullen wij voor het eerst kennis gaan maken met de Nokia 9 PureView. In de renders zijn duidelijk de vijf cameralenzen op te merken die juist dit nieuwe vlaggenschip zou uniek maken. De komst van deze smartphone was al eerder verwacht, maar het model werd meermaals uitgesteld door de fabrikant. Naast deze duidelijke teaser komt de fabrikant mogelijk nog met twee smartphones op het evenement.

Nokia 8.1 Plus

De Nokia 8.1 Plus is de volgende kandidaat die mogelijk op 24 februari wordt gelanceerd. Over dit model gaan de laatste weken ook de nodige geruchten rond. In de tweede teaser is namelijk de voorzijde van een smartphone te zien met enkel een inkeping in het scherm. Uiteraard kan deze voorzijde ook gewoon voor de Nokia 9 PureView zijn. Het is de fabrikant echter al vaker gelukt om ons op het verkeerde been te zetten en de kans dat het juist de Nokia 8.1 Plus is, is zojuist groter geworden.

Het vermoeden wordt verder ondersteund door het feit dat de Nokia 9 PureView juist over redelijk brede bezels beschikt en geen notch in het scherm heeft. In de nieuwe teaser is dit compleet anders.

Nokia 1 Plus

Via goed geïnformeerde bronnen is afgelopen week ook de Nokia 1 Plus gelekt. De low-budget smartphone zal naar alle waarschijnlijkheid ook zijn intrede gaan maken op het evenement, vlak voor het MWC. Net als zijn voorganger moet je niet veel verwachten van de smartphone, maar hier is de prijs dan ook naar.

De Nokia 1 Plus wordt voorzien van een touchscreen met een maximale resolutie van 960 x 480 pixels. Er wordt helaas geen schermgrootte vermeld, maar bij 213 PPI kunnen wij terug rekenen dat de Nokia 1 Plus waarschijnlijk de beschikking heeft over een 5 inch touchscreen. Voor de chipset heeft de fabrikant gekozen voor een MediaTek met vier rekenkernen. Elke rekenkern is goed voor 1.5 Ghz. De chipset wordt ondersteund door 1 GB werkgeheugen.

Het is dan wellicht geen krachtige smartphone, maar de combinatie met Android 9 Go blijft de Nokia 1 Plus wel interessant. Dit besturingssysteem is waarschijnlijk de versie waarmee de smartphone standaard de fabriek zal gaan verlaten. Overige specificaties over de smartphone blijven vooralsnog een mysterie. Met deze informatie doen wij een ruwe schatting dat de Nokia 1 Plus in Nederland ongeveer € 100,- moet gaan kosten.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.