De eerste opvouwbare smartphone van Nokia komt mogelijk dit jaar nog beschikbaar.

Nokia komt mogelijk dit jaar met hun opvouwbare smartphone

De markt van opvouwbare smartphones wordt momenteel gedomineerd door Samsung, Motorola en in mindere mate Huawei. Totaal onverwacht kunnen wij mogelijk dit jaar ook kennismaken met de opvouwbare smartphone van Nokia. Volgens bronnen werken de Finnen hard aan het model welke eind 2020 of uiterlijk begin 2021 op de markt moet verschijnen.

Prototype

Al geruime tijd werkt Nokia aan een opvouwbare smartphone. Volgens verschillende bronnen was het eerste prototype al halverwege vorig jaar gereed. In deze tussentijd heeft de fabrikant het prototype uitvoerig getest en waar nodig aangepast. Inmiddels lijkt de opvouwbare smartphone een stuk volwassener te zijn geworden. Hierdoor is het model ‘virtueel’ gereed. Het is dus goed mogelijk dat Nokia tijdens het MWC de eerste glimpen zal laten zien van hun eerste opvouwbare smartphone.

Niets is zeker

Concrete informatie over deze bewuste opvouwbare smartphone ontbreekt helaas nog. Hierdoor kunnen wij nu ook niet inschatten wat Nokia mogelijk voor ons in petto heeft. Dit kan op dit moment nog werkelijk alles zijn. Wij verwachten echter wel dat de Finnen het spel veilig zullen spelen. Wij verwachten dus zeker geen drastisch nieuw ontwerp voor een opvouwbare smartphone.

Wat we misschien niet wil weten en zelfs liever negeren is het feit dat Nokia met enige regelmaat bepaalde ontwikkelingen gewoon stopzet. Het meest recentelijke voorbeeld is bijvoorbeeld de Nokia 9.1 PureView welke plotseling werd stopgezet. Als het nieuwe model dus niet meer voldoet aan de eigen verwachtingen van Nokia is het goed mogelijk dat de smartphone in de hoge archiefkast van de fabrikant zal verdwijnen. Op dat punt is dus helemaal niets zeker.

Concurrentie

De stap die Nokia wil zetten zou wel een slimme zet zijn. Meer en meer fabrikanten zijn de ontwikkeling gestart van een opvouwbare smartphone. Het ene merk is hierin succesvoller als het andere. Vooral de scharniertechniek levert nogal wat problemen op bij de verschillende partijen. Het zou voor Nokia echter een mooi moment zijn om zichzelf wederom op de kaart te zetten. Op deze manier wordt het immers de vierde ‘grote’ speler die met een dergelijke opvouwbare smartphone op de markt zou komen. Hierdoor kunnen de Finnen op gratis reclame rekenen voor hun merk en dat is precies wat ze nodig hebben.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.