Nokia introduceert de 2.1, 3.1 en 5.1

Nokia heeft een drietal nieuwe modellen gepresenteerd tijdens hun persconferentie in Moskou. Het gaat om reeds bestaande modellen die upgrades krijgen op het gebied van hardware en software. Alle modellen zijn budgetvriendelijke toestellen en kunnen toch voor de aankomende jaren de ondersteuning verwachten omtrent softwareupgrades. Iets wat wij niet vaak zien bij dergelijke goedkope toestellen.

Nokia 5.1

De Nokia 5.1 is direct de duurste van het trio en heeft ook de grootste veranderingen. Ten opzichte van zijn voorganger beschikt de Nokia 5.1 nu over een 5.5 inch IPS-display met een maximale resolutie van 2160 x 1080 pixels. Ook heeft Nokia besloten om de chipset te wijzigen waardoor de snelheid met 40% is verbeterd. De fysieke knoppen aan het onderzijde van het scherm zijn verdwenen en zijn nu in het scherm verwerkt. Ook de vingerafdrukscanner heeft plaats moeten maken en is nu aan de achterzijde geplaatst. De Nokia 5.1 wordt geleverd met Android One. Dit is de kale versie van Android en hierdoor kan er ook snel een softwareupdate worden doorgevoerd vanuit de fabrikant. De software wordt voor de komende twee jaar geupdate en voor de beveiliging kun je rekenen op drie jaar ondersteuning. Aan de achterzijde treffen wij nog een respectabele 16 megapixels camera aan en voor de selfies is een 8 megapixels beschikbaar.

De Nokia 5.1 komt beschikbaar in twee varianten. Er komt een model met 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslag. Het andere model krijgt 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslag. In beide gevallen is de opslag verder uit te breiden met een microSD-kaart. Het toestel moet in juli beschikbaar gaan komen met een adviesprijs van € 189,-. Het toestel wordt leverbaar in de kleuren koper, blauw en enkele weken later komt ook de kleur zwart beschikbaar.

Nokia 3.1

Zijn voorganger, de Nokia 3, is de meest succesvolle smartphone geweest van Nokia sinds de fabrikant in handen is van HMD Global. De Nokia 3.1 kan dit succes overtreffen aangezien het model op veel fronten weer verbeterd is. Zo beschikt het model nu over een 5.2 inch touchscreen met een 720p resolutie. De Nokia 3.1 kan rekenen op een octa-core processor voor de rekenkracht. Er komt een model met 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslag. Het andere model krijgt 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslag. In beide gevallen is de opslag verder uit te breiden met een microSD-kaart. Aan de achterzijde treffen wij nog een respectabele 13 megapixels camera aan en voor de selfies is een 8 megapixels beschikbaar. De levering van deze smartphone start al in juni en heeft een adviesprijs van € 139,-. De Nokia 3.1 komt in drie kleurvarianten en dat zijn blauw/koper, zwart/chroom en wit/staal.

Nokia 2.1

De Nokia 2.1 is de goedkoopste van het stel. Met een adviesprijs van € 99,- is het een mooi instapmodel. De Nokia 2.1 wordt geleverd met Android Go, een uitgeklede versie van Android. Ondanks zijn lage prijs wordt de Nokia 2.1 toch geleverd met een 5.5 inch touchscreen met een 720p resolutie. Vor de chipset is ditmaal gekozen voor de Snapdragon 425 wat voor een snelheidsverbetering zorgt van ruim 50%. Met 1 GB werkgeheugen en een uitbreidbare opslag van 8 GB is het een leuk instapmodel voor wie gewoon een simpele no-nonsense smartphone zoekt. Aan de achterzijde treffen wij nog een 8 megapixels camera aan en voor de selfies is een 5 megapixels beschikbaar. De Nokia 2.1 zal in juli leverbaar gaan worden en komt in 3 kleurvarianten beschikbaar, namelijk blauw/koper, blauw/zilver en grijs/zilver.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.