Nokia gaat een klassiekers in 2020 een nieuw leven in blazen.

Nokia brengt een oude klassieker opnieuw tot leven

Het is inmiddels bekend dat Nokia nog steeds van zijn eigen klassiekers houdt. Stiekem doen wij dat ook nog steeds. Het is daarom ook dat Nokia deze klassiekers weer doet herleven, echter dan vaak wel in een wat moderner jasje. Wederom lijkt de Finse fabrikant dit te willen doen, al blijft het nog wel vaag om welk model het nu zal gaan.

Retro phones

Een echte naam is er eigenlijk nog niet voor deze nieuwe ‘oude’ klassiekers. Veel mensen gebruiken inmiddels de term retro phones en eigenlijk is dit wel de juiste beschrijving. Al eerder liet Nokia zien dat ze trots zijn op hun oudere modellen. Met deze mobiele telefoons zijn ze immers groot geworden.

Zo werd de onverwoestbare Nokia 3310 in 2017 al eens onder handen genomen. De vormgeving was wat opgefrist en ook het display was nu in kleur. Er waren zelfs drie varianten beschikbaar waarbij je de keuze had uit geen mobiel internet, een versie met maximaal 3G internet en een versie met 4G internet. De herboren 3310 heeft nooit het succes weten te evenaren van zijn voorganger, maar de opzet smaakte wel naar meer.

De originele Nokia 8110 zag in 1996 het daglicht. Het was een telefoon met nog een fysieke antenne en een schuifklep waarna het toetsenbord tevoorschijn kwam. In die tijd was de Nokia 8110 voor velen een onbetaalbare telefoon en kon je best als exclusief markeren. In 2018 konden wij dan kennis maken met de 8110 4G. De reacties waren gemengd, maar zeker niet negatief.

Een minder geslaagd succes is de opvolger van de 8800 Sirocco. Deze werd in 2006 gelanceerd en zijn spirituele opvolger is in 2018 op de markt gekomen als de 8 Sirocco. Het ontwerp van het oude bekende model was nergens meer in te herleiden. Enkel misschien de prijs, want het laatst genoemde model was gewoon veel te duur voor wat het bood. Dit model werd dan ook door verschillende critici helaas tot de grond toe afgebrand.

Nieuw model op komst?

Blijkbaar heeft Nokia nog genoeg in petto voor ons. Als voorproef op iets nieuws deelde de directeur van Nokia op Twitter een bericht met hierin foto’s opgenomen van Adidas Originals. De tekst in de tweet luidt als volgt:

This is the 4th year I buy new shoes in anticipation of #CES and #MWC and it looks like this will be the best year yet! Found this stunning pair of limited edition #adidas #originals. This can only mean that we should launch a new #nokia #original @nokiamobile 😉 #ChineseNewYear

Het bovenstaande bericht doet sterk vermoeden dat de CEO een goede hint geeft naar een oude Nokia die een nieuw leven in wordt geblazen. Het bericht wordt afgesloten met #ChineseNewYear. Dit vindt plaats op 25 januari. Hierdoor is ook het vermoeden dat de retro phone op deze datum zijn opwachting zal maken. Welke het nu echter zal worden blijft nog even de vraag. Gezien het enorme assortiment van destijds kan dit nu werkelijk alles zijn op dit moment.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.