Nokia 9 wordt mogelijk op de IFA gelanceerd

Volgens bronnen werkt Nokia momenteel aan een nieuw vlaggenschip. Onder de naam Nokia 9 wordt dit model vermoedelijk in september op de IFA gepresenteerd. Inmiddels is er ook wat bekend geworden over het nieuwe vlaggenschip en kunnen wij deze eerste informatie dus delen. Momenteel wordt onder de codenaam A1 Plus of A1P de Nokia 9 ontwikkeld. Dit doet ons vermoeden dat de Nokia 9 een verbeterde versie is van de Nokia 8 Sirocco.

Verbeteringen

De Nokia 9 zal hoogstwaarschijnlijk vooral verbeteringen bevatten. Wij mogen in ieder geval verwachten dat deze smartphone uitgerust gaat worden met een Snapdragon 845 chipset. Ook is de verwachting dat de Nokia 9 met een significante verbetering op het camerawerk gepresenteerd zal worden. In eerste instantie waren er echter wel ontwikkelingsproblemen echter schijnen deze inmiddels verholpen te zijn. Volgens deze bronnen is de setup momenteel een riskante keuze van het moederbedrijf HMD Global. Wat hier mee bedoeld wordt is ons nog compleet onduidelijk.

De Nokia 9 moet ook hun eerste smartphone worden met een in-display vingerafdrukscanner. Iets wat steeds meer fabrikanten gaan toepassen om zo het scherm te kunnen vergroten. Ook op dit gebied had de fabrikant in eerste instantie problemen met deze toepassing. Door het gebruik van dunner glas, wat wordt geleverd door LG, is het probleem inmiddels verholpen. De Nokia 9 wordt ook de eerste smartphone van de fabrikant die standaard geleverd gaat worden met Android P.

Lancering

De ontwikkeling van de Nokia 9 is al in februari gestart. Dat dit nieuwe vlaggenschip dus tijdens de IFA wordt gepresenteerd is goed mogelijk. Kort hierna zal de fabrikant ook beginnen met de uitlevering van de smartphone. Hiermee ontwijkt Nokia andere concurrentie en is het een vlaggenschip wat solo verder vaart in de huidige markt. Prijstechnisch zal de Nokia 9 ook nog eens heel interessant zijn gezien de huidige generatie smartphones van de fabrikant. Wij kunnen zelf al niet wachten tot er meer bekend wordt gemaakt over deze nieuwe smartphone.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.