Nokia 9 wordt een aanzienlijk duurdere high-end smartphone

Op dit moment heeft Nokia al enkele high-end smartphones in het programma zitten. Toch vallen deze met hun prijs in de midrange categorie. Volgens nieuwe bronnen wil Nokia hier een stokje voor steken en zal de nieuwe Nokia 9 vermoedelijk de duurste smartphone van de fabrikant gaan worden, maar dan ook echt fors duurder.

Op dit moment heeft Nokia al enkele high-end smartphones in het programma zitten. Toch vallen deze met hun prijs in de midrange categorie. Volgens nieuwe bronnen wil Nokia hier een stokje voor steken en zal de nieuwe Nokia 9 vermoedelijk de duurste smartphone van de fabrikant gaan worden, maar dan ook echt fors duurder.

Veel werk aan de winkel

De huidige Nokia 8 en de Nokia 8 Sirocco zijn de huidige vlaggenschepen van de fabrikant. Toch scoren deze smartphones totaal niet en vergeleken met andere smartphones is dit ook niet vreemd. op het gebied van hardware komen deze smartphones gewoon fors tekort. Rond de introductie van deze modellen was de adviesprijs ongeveer € 699,-. Inmiddels is de prijs wel iets gezakt. Toch moet de Nokia 9 het op veel fronten anders en vooral veel beter gaan doen. Wij moeten echter dan wel bedragen gaan verwachten die gelijk liggen met de huidige generatie Apple smartphones of de Galaxy S-serie. Nokia moet dus wel wat bewijzen om deze prijzen te kunnen rechtvaardigen.

Verwachtingen

Met een dergelijke adviesprijs mogen wij ook best wel wat verwachten van de nieuwe Nokia 9, of elke andere naam die er aan gegeven wordt. Volgens de laatste geruchten wordt de Nokia 9 niet uitgevoerd met een notch aan de bovenzijde in het scherm. Dit kan ons doen vermoeden dat de voorzijde volledig beeldvullend is. Op zijn minst mogen wij dan ook verwachten dat deze Nokia 9 wordt geleverd met de Snapdragon 845, of in ieder geval de meest geavanceerde chipset van dat moment.

Light

Een ander gerucht is dat de nieuwe Nokia 9 wordt geleverd met de nieuwe Light-module. Dit is een speciale camera-setup die meerdere lenzen bevat en de hoogst haalbare uit een foto kan halen. De camera’s zijn zo gepositioneerd dat deze naadloos met elkaar kunnen samenwerken. Alhoewel de module nog tamelijk nieuw is moet deze nog omarmd worden door smartphonefabrikanten. Het is goed mogelijk dat Nokia hierin een voorloper gaat worden. Hiermee wordt de Nokia 9 dan plotseling weer de beste camerasmartphone indien ze voor deze Light-module kiezen. De tijd zal het leren waar de Nokia 9 uiteindelijk mee uitgerust wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Vandaag heeft de Xperia XA3 zijn certificeringen ontvangen. Hiermee is de opvolger van de bestaande Xperia XA2 op weg om spoedig gelanceerd te worden. Al eerder heeft de fabrikant een persconferentie aangekondigd op 30 augustus en mogelijk wordt dan ook de nieuwe Xperia XA3 op dit evenement gelanceerd.

Sony lanceert de Xperia XA3 op de IFA

Volgend bericht
De betaaldienst van Apple, Apple Pay, komt mogelijk ook binnenkort naar Nederland. Op de website van de fabrikant zijn er signalen verschenen die op de komst duiden. Met Apple Pay kunnen er zowel online als offline betalingen worden verricht via de betaaldienst. Apple is druk bezig met de uitrol van deze betaaldienst in Europa en in verschillende andere Europese landen is Apple Pay dan ook al beschikbaar.

Apple Pay binnenkort beschikbaar in Nederland

Gerelateerde berichten
Total
1
Share