De Nokia 9.3 PureView moet in oktober in de schappen liggen.

Nokia 9 is vertraagd

De Nokia 9 is wellicht de volgende smartphone waar iedereen op zit te wachten. Voor wat er zover bekend was zou de Nokia 9 nog dit jaar gelanceerd worden door de fabrikant. Volgens een zeer betrouwbare bron is de lancering echter uitgesteld en wordt deze pas in februari 2019 verwacht. Hiermee is de lancering van de nieuwe Nokia 9 fors vertraagd.

Vertraging

Het is niet de eerste keer dat Nokia de lancering van een nieuw vlaggenschip vertraagd. In september 2017 zou destijds de Nokia 8 Sirocco worden gelanceerd. Destijds kwam de fabrikant met een statement naar buiten dat de smartphone nog niet gereed was voor lancering. De opvolger van de Nokia 7 zou uiteindelijk het daglicht zien op het Mobile World Congress van dit jaar. Als wij deze tijdlijn plaatsen in de nieuwe Nokia 9 lijkt nu exact hetzelfde te gebeuren. Het is dan ook de verwachting dat het nieuwe vlaggenschip zijn debuut zal maken op het MWC van 2019. Uiteraard baseren wij deze vertraging nu enkel op wat al eerder is gebeurd. Nokia kan altijd nog zijn eigen tijdspanne maken omtrent de lancering van de Nokia 9. In dat opzicht weet de fabrikant ons altijd te verrassen.

Niet perfect

Net als zijn voorganger is ook de Nokia 9 nog steeds niet perfect. Het probleem schijnt momenteel te zitten in de camerasetup die al maanden in ontwikkeling is. Ondanks dat de cameraprestaties met deze setup subliem moeten zijn claimt Nokia zelf dat nog niet alles perfect is. Vanwege de problemen die Nokia ondervind met deze nieuwe setup is er enkel nog maar een logische keuze om de lancering uit te stellen. Haastige spoed is immers zelden goed. het uitstellen van de lancering is echter niet goed gevallen bij enkele medewerkers. De gelekte foto die eerder verscheen is daarom uit wraak gemaakt door deze medewerkers. Het is de vraag of dit werkelijk ook zo is, maar het geeft ons in ieder geval wel een goed beeld wat de Nokia 9 te bieden heeft.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.