De nieuwe Nokia 9.2 PureView wordt het nieuwste vlaggenschip van de fabrikant.

Nokia 9.2 PureView mogelijk verder uitgesteld

De nieuwe Nokia 9.2 PureView is mogelijk verder naar achteren geschoven vanwege het coronavirus. Daarnaast rijzen er nu serieuze vragen op omtrent de naamgeving. Er zijn verschillende bronnen die melden dat versienummer 9.2 ook overgeslagen zal worden. In plaats hiervan zal de Nokia 9.3 PureView het daglicht zien. Met deze laatste versienummer loopt de fabrikant weer in het gareel met alle andere modellen.

High-end verloopt moeizaam

Waar andere fabrikanten elk jaar wel een nieuwe high-end smartphone presenteren is het juist Nokia die dit niet doet. Nadat de fabrikant hun eerste midrange smartphone had gelanceerd kwam de originele Nokia 9 PureView pas ruim 2 jaar later op de markt. Inmiddels weten wij dat deze high-end smartphone vooralsnog geen waardige opvolger heeft gevonden. Origineel zou de 9.1 PureView in het laatste kwartaal van vorig jaar op de markt verschijnen.

Al snel werd het duidelijk dat dit niet ging gebeuren. Sterker nog, sindsdien is de smartphone het punt van discussie geworden. De verwachte 9.1 zou overgeslagen worden en het zou de 9.2 worden. Meerdere bronnen melden nu echter dat deze laatste versie ook overgeslagen zou worden. Zo moeizaam dat het proces gaat bij het lanceren van een high-end smartphone, zo moeizaam gaat het met de juiste naam geven.

Vertraging bij toeleveranciers

Het was eigenlijk de bedoeling dat de Nokia 9.2 PureView ergens deze maand gelanceerd zou worden. Er gingen in eerste instantie zelfs geruchten rond dat de nieuwe high-end smartphone in het eerste kwartaal van dit jaar zijn opwachting zou maken. Inmiddels weten bronnen te melden dat wij ergens in de tweede helft van dit jaar de nieuwkomer kunnen verwachten.

De reden voor deze vertraging is direct te wijten aan het wereldwijde coronavirus. Hierdoor heeft Nokia grote moeite om genoeg onderdelen bij elkaar te krijgen voor de productie. De vertraging wordt dan voornamelijk veroorzaakt door de toeleveranciers. Volgens deze zelfde bronnen heeft deze vertraging sowieso effect op de gehele line-up voor dit jaar. Elk ander model zou hierdoor vertraagd zijn.

Wij kunnen persoonlijk de vertraging niet direct toewijzen aan dit virus. Vorig jaar augustus werd het model al verwacht. Als de fabrikant besluit om de Nokia 9.2 PureView pas in oktober te lanceren is de smartphone met ruim een jaar vertraagd. Persoonlijk denken wij dat er onderhuids meer aan de hand is met hun nieuwste high-end smartphone.

Nokia 9.2 / 9.3 PureView in het archief

Andere bronnen spreken over een compleet ander scenario. Hier gaan wij vooralsnog niet van uit, maar de gedachtegang is niet vreemd te noemen. Recentelijk werd immers de Nokia 8.3 5G gelanceerd. De smartphone biedt alles wat je mag verwachten van een smartphone. De kenners vermoeden dan ook dat de fabrikant mogelijk de Nokia 9.2 of Nokia 9.3 gewoon in de archiefkasten zal opbergen. Dit zou betekenen dat de 8.3 5G de nieuwe high-end smartphone zou zijn van Nokia. Dit heeft de fabrikant echter nooit op deze manier gecommuniceerd, dus ergens houden wij nog de goede hoop.

Snapdragon 865

De handdoek is naar ale verwachting nog niet helemaal in de ring gegooid. Het is duidelijk dat de fabrikant werkt aan een smartphone met de Snapdragon 865 chipset. Deze chipset zie je enkel terug in high-end smartphones. Dit past dus precies in het plaatje van de Nokia 9.2 PureView. Overige details over deze smartphone ontbreken vooralsnog. Wij zullen dus nog wat meer geduld moeten hebben alvorens de fabrikant met meer informatie naar buiten zal treden.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.