Nokia 9.2 PureView komt mogelijk met in-display selfiecamera

De nieuwe Nokia 9.2 PureView wordt het nieuwste vlaggenschip van de fabrikant.

Nokia is naarstig op zoek naar technieken waarbij men de concurrentie kan aftroeven. Al eerder werd bekend dat juist dit model het absolute vlaggenschip van Nokia moet worden, maar informatie ontbrak vooralsnog. Het is nu globaal duidelijk wat de fabrikant van plan is met de Nokia 9.2 PureView.

Uitgesteld

Eerder werd nog de 9.1 PureView verwacht, maar inmiddels is het duidelijk dat dit model niet voldoende weerstand biedt tegen andere grote namen in de industrie. De fabrikant heeft derhalve dan ook besloten om de ontwikkeling van dit model stop te zetten. In plaats hiervan zal de 9.2 PureView zijn intrede maken. Inmiddels is het wel duidelijk dat dit nieuwe vlaggenschip voorlopig nog even op zich laat wachten. De smartphone wordt pas in de herfst van dit jaar verwacht. Dit geeft de Finnen meer dan voldoende tijd om het model uit te rusten met de Snapdragon 865 chipset. Er is echter ook een andere goede reden waarom Nokia de lancering nog even uitstelt. De Nokia 9.2 PureView wordt mogelijk de eerste smartphone met een selfiecamera onder het scherm.

Selfiecamera onder het scherm

Betrouwbare bronnen weten te melden dat de Nokia 9.2 PureView momenteel getest wordt met een selfiecamera welke onder het scherm is weggewerkt. Dit heeft natuurlijk als grote voordeel dat er een volledig scherm aan de voorzijde aanwezig is. Een pop-up camera is hierdoor ook niet meer noodzakelijk. De ontwikkeling hiervan staat echter nog wel in de kinderschoenen. Al eerder toonde Oppo deze techniek aan het grote publiek. Deze fabrikant gaf destijds aan dat er zeker voordelen aan deze methode zitten, maar er kleven ook wat nadelen en technische uitdaging aan vast.

De Nokia 9.2 PureView kan mogelijk de allereerste smartphone worden met deze nieuwe techniek. Dat men momenteel met deze selfiecamera test wil echter nog niet zeggen dat het ook daadwerkelijk zal komen. De fabrikant heeft nog voldoende tijd om af te zien van deze methode. Eerder gaf Oppo aan dat een camera onder het scherm nog in de kinderschoenen staat. Het is dus nog niet volwassen genoeg om daadwerkelijk in productie te zetten.

Nokia 9.2 PureView meer standaard

De selfiecamera die onder het scherm is weggewerkt is uiteraard een leuke feature. Wij zien dit graag terugkomen op een smartphone. Het lijkt er inmiddels wel op dat dit de nieuwste feature zal worden van de Nokia 9.2 PureView. Op het eerste model was dit de nogal opvallende camerasetup aan de achterzijde. Hier lijkt de Finse fabrikant inmiddels al afscheid van te hebben genomen. Volgens bronnen heeft Nokia hier een nieuwe partner voor gevonden die een meer reguliere setup zal aanleveren voor het nieuwe vlaggenschip.

Gezien de uitgestelde lancering liggen alle kaarten nog vol open voor dit nieuwe model. Als Nokia het werkelijk goed kan plannen is het misschien ook nog de eerste smartphone die met Android 11 geleverd zal worden. Dit laatste verwachten wij echter niet, maar dromen mag altijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

De Concept One zal in februari in Amsterdam te bewonderen zijn.

OnePlus gaat met hun Concept One op wereldtournee

Volgend bericht

De nieuwe Motorola Moto G Stylus wordt mogelijk tijdens het MWC echt onthuld.

Motorola met styluspen is de Moto G Stylus

Gerelateerde berichten

Total
1
Share