Nokia 8.2 komt met pop-up camera en Android Q

De nieuwe Nokia 8.2 is vermoedelijk nog maanden verwijderd van de werkelijke lancering, maar inmiddels komen de eerste geruchten over dit model naar boven. Volgens bronnen zal deze opvolger de beschikking gaan krijgen over een 32 megapixels pop-up camera en wordt hij standaard geleverd met Android Q.

Pop-up camera Nokia 8.2

De Nokia 8.2 zal de eerste smartphone worden van de fabrikant met een pop-up camera. Het is de enige manier voor fabrikanten, tot nu toe dan, om een volledig scherm aan de voorzijde te krijgen. Dit is dan ook het grote vermoeden waarom Nokia voor deze pop-up camera heeft gekozen. Volgens bronnen moeten wij rekening houden met een 32 megapixels camera. Vermoedelijk wordt hier de Samsung GD1-sensor gebruikt. Deze sensor brengt 4 pixels samen tot 1 pixel.

Nieuwe stap in de goede richting

De Nokia 8.2 moet, als wij de bronnen mogen geloven, gaan aantonen dat ook deze fabrikant serieuze smartphones kan maken. De komst van een volledig scherm aan de voorzijde en de pop-up camera tonen al wat spieren. Volgens deze zelfde bronnen wordt de smartphone echter ook standaard geleverd met 8 GB wergeheugen en 256 GB opslag. Zoveel werkgeheugen heeft de fabrikant tot op heden nog niet gebruikt. Wij kunnen dan enkel nog maar hopen dat ook de Snapdragon 855-chipset zijn weg weet te vinden naar dit model, echter hier is nog niets over duidelijk.

Ook de standaard aanwezigheid van Android Q is een mooi gegeven. De lancering van dit besturingssysteem wordt echter pas eind augustus of begin september verwacht. De komst van de Nokia 8.2 zal dus zeker nog tot september moeten wachten tot de nieuwste versie van Android werkelijk is uitgebracht.

Prijsdaling

De komst van de Nokia 8.2 lijkt nog maanden verwijderd te zijn. Toch is er wel een opvallend detail aan te merken. Recentelijk zijn namelijk de prijzen van zijn voorganger, de Nokia 8.1, flink verlaagd. Dit kan ook zomaar duiden op een zeer spoedige lancering van zijn opvolger. Het kan natuurlijk ook toeval zijn, want het is ook een goede manier om het marktaandeel verder op te voeren.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

4 reacties

    • Helaas nog steeds niet. Mogelijk dat Nokia binnenkort met de 8.2 5G uit zal komen. Deze wordt wellicht op 19 maart gelanceerd. De kans is momenteel groter dat deze variant in Nederland leverbaar zal worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.