Nokia 8.1 Plus lekt zijn specificaties vlak voor lancering

Recentelijk heeft Nokia een uitnodiging naar verschillende partijen verstuurd voor de lancering van de Nokia X71, oftewel de Nokia 8.1 Plus. Op 2 april zullen wij dan ook officieel kennismaken met deze smartphone, maar voor deze lancering zijn al enkele details over de Nokia 8.1 Plus bekend geworden dankzij Geekbench.

Hardware

Volgens de databank zal de nieuwe Nokia 8.1 Plus uitgerust gaan worden met de Snapdragon 660-chipset. Deze processor wordt geleverd met 6 GB werkgeheugen. Dit laatste is echter voor de Nederlandse markt nog een vraagteken. Volgens geruchten is de 6 GB werkgeheugen enkel bestemd voor de Aziatische markt. Dat de Nokia 8.1 Plus uiteindelijk met 4 GB werkgeheugen wordt uitgeleverd in Nederland is dus zeker goed mogelijk.

In deze zelfde databank wordt vermeld dat de smartphone standaard geleverd zal gaan worden met Android 9. Vermoedelijk hebben wij het hier over Android One, waar de meeste smartphone’s van Nokia mee worden uitgevoerd in het kader van het Android One-programma van Google.

Vreemde verschillen

Opmerkelijk genoeg zijn er wel wat vreemde verschillen op te merken. Zo wordt de standaard Nokia 8.1 geleverd met de Snapdragon 710-chipset. Zijn grotere broer wordt dus nu geleverd met minder krachtige processoren. Wij kunnen enkel dit verschil verklaren om exclusiviteit op de markt te blijven hanteren. Zo kan het zijn dat de databank nu een model in handen heeft welke specifiek bedoeld is voor de Aziatische markt. Op deze markt zal het model ook gelanceerd worden als de Nokia X71. Het is dus zeker goed mogelijk dat in Nederland de Nokia 8.1 Plus alsnog met de Snapdragon 710-chipset uitgeleverd zal gaan worden. Op 2 april zal hier meer duidelijkheid in gaan komen.

Een ander verschil is de camera-setup. In eerdere renders werden een tweetal camera’s getoond aan de achterzijde. Volgens de laatste geruchten zal de Nokia 8.1 Plus geleverd gaan worden met een drietal camera’s aan de achterzijde. Aan de voorzijde is een gat in het scherm gemaakt voor de selfiecamera. Vermoedelijk zal deze setup internationaal worden uitgerold.

48 megapixels

Volgens geruchten zal de Nokia X71, dus ook de Nokia 8.1 Plus, geleverd gaan worden met een 48 megapixels camera. Om deze camera verder te ondersteunen is er ook nog een andere 120 graden breedhoeklens beschikbaar. Dit zijn indrukwekkende cijfers, echter is het nog compleet onduidelijk of er ook daadwerkelijk een derde lens de rest zal ondersteunen.

Wanneer de foto’s genomen zijn kun je deze weer direct zien dankzij de 6.22 inch touchscreen. Dit formaat blijft vooralsnog een ruwe gok, omdat hier ook nog niet alle informatie over beschikbaar is.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.