Nokia 6300 en 8000 keren mogelijk terug

De Nokia 6300 en 8000 zullen binnenkort gelanceerd worden.

Het moederbedrijf achter Nokia, HMD Global, lijkt de smaak te pakken te hebben. Het lanceren van oude klassiekers lijkt ook bij de consumenten prima te vallen. Het is juist daarom dat de fabrikant mogelijk op korte termijn met de Nokia 6300 en Nokia 8000 op de markt komt. Dit weten ingewijden te melden.

Nokia 6300 en 8000

De Nokia 6300 zal waarschijnlijk een bijgewerkte versie zijn van zijn gelijknamige model dat oorspronkelijk in 2007 werd uitgebracht. Het was een middenklasse telefoon met een duurzame roestvrijstalen behuizing en het was een van de best verkochte Nokia-handsets in die tijd.

Wat de Nokia 8000 betreft, het lijkt erop dat deze gebaseerd zal zijn op de premium Nokia 8xxx-serie, die voor die tijd behoorlijk experimenteel was. Beide smartphones lijken vooralsnog enkel 4G te ondersteunen.

De Nokia 6300 en Nokia 8000 zullen waarschijnlijk smart-featurephones zijn, in feite featurephones met een internetverbinding en apps. NokiaMob speculeert dat ze KaiOS of Series 30+ zullen gebruiken. Je moet dus zeker niet verwachten dat je hier een reeks aan spellen of andere applicaties kunt downloaden. Hier zijn beide featurephones niet voor geschikt.

De bron suggereert ook dat de vernieuwde Nokia 6300 de Nokia Leo zou kunnen zijn die niet zo lang geleden werd goedgekeurd door de FCC. Verwacht wordt dat de telefoon Wi-Fi 2.4G ondersteunt en waarschijnlijk wordt geleverd met een enkele camera aan de achterzijde met een batterij van 1500 mAh.

Oudere modellen

Zoals eerder gezegd is het zeker niet de eerste keer dat Nokia dit kunstje weet te flikken. Al eerder werden oude typenummers een nieuw leven in geblazen. Het ene model werd beter ontvangen dan de ander. Toch is elke featurephone weer uniek op zichzelf. Zo hebben wij in het verleden de Nokia 3310, 8110 4G, 2720 Flip en de 5310 de revue zien passeren. Ongetwijfeld zit er nog meer in het vat, maar dat is nog onbekend.

Lancering

Aangezien de Nokia 6300 al is goedgekeurd door de FCC lijkt de lancering aanstaande te zijn. Het is dan ook de verwachting dat het nog slechts enkele weken duurt alvorens beide modellen op de markt zullen verschijnen. Gezien de uitrusting van beide modellen hoeven wij zeker geen hoofdprijs te verwachten. Hier is het Nokia dan ook niet om te doen. Met de lancering van de oudere modellen brengt de fabrikant vooral een ode aan deze succesvolle periode.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

De Motorola Moto G10 Play kunnen wij wellicht dit jaar nog verwachten.

Motorola Moto G10 Play maakt binnenkort zijn opwachting

Volgend bericht

De Moto G Power en de Moto G Stylus zijn officieel gelanceerd en komen spoedig naar Nederland.

Dit is wat de Motorola Moto G Stylus 2021 ons te bieden heeft

Gerelateerde berichten

Total
3
Share