De Nokia 6.3 komt met een krachtige processor en een viertal camera's op de achterzijde.

Nokia 6.3 in ontwikkeling met quad-camera

In de afgelopen periode heeft Nokia het grote publiek niet weten te bereiken. De verkoopcijfers van het bedrijf zijn drastisch gezakt. De fabrikant is dus nu druk bezig met de ontwikkeling van enkele smartphones. De Nokia 6.3 behoort tot deze groep. Met de nieuwe modellen wil het bedrijf zichzelf weer in de kijker zetten. Dit laatste kan alleen wanneer de smartphones daadwerkelijk interessant zijn.

Betere chipset, meer camera’s

Zaken waar tegenwoordig kritisch naar gekeken wordt zijn de gekozen chipset en het aantal camera’s. Wanneer deze cijfers goed zijn is de consument ook bereid om over te gaan tot de aanschaf van de smartphone. De nieuwe Nokia 6.3 zal dus over deze verbeterde ingredi├źnten gaan beschikken volgens bronnen. Zo moet de smartphone uitgerust worden met de Snapdragon 670 of de Snapdragon 675 chipset.

Voor de vergelijking kan de nieuwe Nokia 6.3 vergeleken worden met de Google Pixel 3a wanneer er gekozen wordt voor de Snapdragon 670. Wanneer men kiest voor de Snapdragon 675 kun je deze het beste vergelijken met de Motorola Moto Z4. Al om al biedt de chipset voldoende rekenkracht. Het is daarnaast een flinke boost in de rekenkracht wanneer je dit vergelijkt met de huidige Nokia 6.2. Deze laatste beschikt nog over de Snapdragon 636-chipset.

Om het onderscheid met andere smartphones te kunnen maken zal de Nokia 6.3 beschikken over een viertal camera’s aan de achterzijde. Voor deze setup heeft de fabrikant wederom gekozen voor een samenwerking met ZEISS. Details over deze camera ontbreekt vooralsnog. Deze upgrade zal ook voor de selfiecamera gelden. Hier wordt vermoedelijk gekozen voor een 16 MP camera.

Lancering Nokia 6.3

Op dit moment is het nog niet bekend wanneer de Nokia 6.3 gelanceerd zal worden. De verwachte adviesprijs is dus nog verre van bekend. Ondanks dat er nog geen lanceerdatum bekend is kunnen wij wel onze verwachting uitspreken. Het zou ons immers niet verbazen dat de smartphone in augustus of september gelanceerd wordt. Dit zal vermoedelijk samen met de Nokia 7.3 en Nokia 9.3 PureView gaan. Uiteraard is dit allemaal nog even koffiedik kijken.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.