Voor het eerst krijgen wij een goed beeld van de Nokia 5.2.

Nokia 5.2 lekt volledig uit in beeld

Op 23 februari houdt Nokia een persconferentie waarbij er enkele nieuwe smartphones het daglicht zullen zien. De Nokia 5.2 is een model die hoogstwaarschijnlijk ook gelanceerd zal worden. Tot op heden was er weinig bekend over deze nieuwe smartphone, maar vandaag is de Nokia 5.2 compleet op beeld vastgelegd.

Op het eerste oog

Vooralsnog moeten wij het vooral van de beelden hebben. Onderhuids is er nog weinig bekend over dit nieuwe model. Het is duidelijk te zien dat de Nokia 5.2 de beschikking zal krijgen over een relatief kleine notch waarin de selfiecamera is weggewerkt. Volgens eerste berichten zien wij hier overigens een 6.2 inch scherm. Wanneer wij goed kijken zien wij iets daarboven een relatief brede speaker terug. Deze speaker zal vermoedelijk een dubbele functie hebben, namelijk als speaker voor tijdens het bellen en als luidspreker wanneer er bijvoorbeeld muziek wordt afgespeeld. Onder het scherm is de Nokia 5.2 voorzien van een relatief dikke bezel waarin de merknaam is verwerkt.

Aan de achterzijde zien wij een opmerkelijke opstelling van camera’s. Het is duidelijk dat de Nokia 5.2 de beschikking zal krijgen over een viertal camera’s waarbij de LED-flitser in het midden is geplaatst. De details over deze camera’s ontbreken vooralsnog. Aan de onderzijde van deze cameramodule heeft de fabrikant de vingerafdrukscanner geplaatst.

Het is duidelijk dat Nokia de aanval wil openen met deze nieuwe Nokia 5.2. Het wordt een zeer betaalbare smartphone met maar liefst vier camera’s aan de achterzijde. Dit maakt de smartphone in deze prijscategorie zeer uniek.

Prijs en lancering

Zoals gezegd zal de Nokia 5.2 hoogstwaarschijnlijk zijn debuut maken op 23 februari. De eerste leveringen zullen dan in maart gaan plaatsvinden. Volgens bronnen moeten wij rekening houden met een model die over 6 GB werkgeheugen beschikt en 64 GB opslag. Voor deze combinatie zal het nieuwe model ongeveer € 170,= kosten. Het is onbekend of er ook nog andere versies op de markt komen met bijvoorbeeld 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslag.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.