De aankomende Nokia 3.4 heeft zichzelf laten zien in een databank.

Nokia 3.4 duikt op in een databank

Zomaar uit het niets is vandaag de vermoedelijke Nokia 3.4 ontdekt in een databank. Onder de codenaam ‘Doctor Strange’ is het in ieder geval wel een smartphone die toebedeeld kan worden aan de nieuwere .4-serie. Deze nieuwste serie beschikken momenteel allemaal over Marvel-namen. Zo heet de Nokia 2.4 bijvoorbeeld ‘Wolverine’.

Databank zegt nog niet alles

Wij hadden stiekem de hoop dat de databank ons meer informatie zou geven over deze nieuwe smartphone. Helaas komen wij dan nog even bedrogen uit. Zo wordt bij de chipset Qualcomm Qualcomm genoteerd. De testresultaten komen echter wel overeen met andere smartphone waar wel weer meer informatie over te vinden is. Op basis van deze testresultaten kunnen wij de voorzichtige inschatting maken dat wij hier te maken hebben met de Nokia 3.4 met een Snapdragon 460 chipset.

Overigens wil dit zeker niet alles zeggen. Zo zijn er ook testresultaten terug te vinden van andere smartphones die worden uitgerust met de Snapdragon 662 chipset. Qua snelheid komen deze overigens wel aardig overeen, dus wij houden het maar even op de eenvoudigere 460-chipset voor de Nokia 3.4.

Verschillen Nokia 3.4

Zoals je mag verwachten zal de Nokia 3.4 net wat meer rekenkracht hebben in vergelijking met de Nokia 2.4. Zo wordt dit goedkopere model ook uitgerust met een zwakkere processor. Hier hebben wij in ieder geval verschil nummer een te pakken. De Nokia 3.4 wordt ook met meer werkgeheugen geleverd. In de databank kunnen wij opmaken dat wij in ieder geval kunnen rekenen op 3 GB werkgeheugen.

Waar weer geen verschil is op te merken is het besturingssysteem. Deze nieuwkomer zal standaard geleverd worden met Android 10.

Lancering

Het is nog onduidelijk of wij op korte termijn de Nokia 3.4 zullen zien. Het is wel duidelijk dat Nokia de 6.3 en de 7.3 op de IFA zullen tonen dit jaar. Dit is nu wel erg kort dag om een tamelijk nieuwe smartphone voor dit evenement in orde te krijgen. Wij verwachten dan ook dat de Nokia 3.4 later gepresenteerd zal worden. Mogelijk wordt deze dan samen met zijn goedkopere broer gelanceerd.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.