Nokia 3 2018 mogelijk op komst

HMD, het bedrijf achter Nokia, gaat vermoedelijk later dit jaar nog de nieuwe Nokia 3 presenteren. Over de naamgeving is er nog niet veel duidelijkheid. Zo is in een bericht als naam ook de Nokia 3.1 opgedoken. Logischer zou echter de Nokia 3 2018 zijn. Dit laatste ligt meer in de lijn van verwachtingen gezien de huidige trend van nieuwe smartphones vanuit Nokia zoals de Nokia 6, de Nokia 7 en de Nokia 8.

Budget smartphone

De nieuwe Nokia 3 moet ook gewoon weer een betaalbare smartphone zijn. Dit is nu ook al het geval en hier brengt Nokia dan gelukkig ook weinig verandering in aan. Inmiddels is de huidige 3 al ruim een jaar op de markt en het is dus volgens HMD tijd voor vernieuwing. Momenteel beschikt deze betaalbare smartphone over een 1.4 Ghz quad-core processor met 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslag.

Dat Nokia plannen heeft om de bestaande Nokia 3 van een upgrade te voorzien blijkt uit een afbeelding. Hier wordt echter de naam Nokia 3.1 gebruikt. In ieder geval moet het nieuwe model dan gaan werken op Android 8. Meer informatie is er verder helaas niet beschikbaar over dit model en wij verwachten dit model dan ook pas in het vierde kwartaal van dit jaar.

Upgrades

Steeds vaker gebruiken fabrikanten bestaande smartphones om deze verder te upgraden. Vermoedelijk komt Nokia ook dit jaar nog met de nieuwe Nokia 5 (2018) of de Nokia 5.1. Ook Samsung hanteert deze methode en voegt enkel het jaartal toe om het verschil duidelijk te maken. De upgrade omvat doorgaans een nieuwer besturingssysteem en een sterkere processor. Ook de wijziging van het scherm en een betere camera komt vaak genoeg voor. Met deze werkwijze kunnen fabrikanten de kosten drukken, maar tegelijkertijd ook een up-to-date smartphone op de markt brengen. We kennen ook downgrades. Zo is het bij fabrikanten populair om een high-end smartphone met mindere specificaties op de markt te brengen onder de naam ‘Lite’. Met deze stap wordt een high-end smartphone plotseling weer een stuk beter betaalbaar.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.