De Nokia 2.4 belooft een goedkope smartphone te worden met een krachtige processor.

Nokia 2.4 belooft een krachtige en betaalbare smartphone te worden

De huidige Nokia 2.3 draait al enige tijd mee. De smartphone kent een mooi succes. Dit komt mede door zijn zeer interessante prijsstelling. Het is daarom nu hoog tijd om dit model van een opvolger te voorzien. De Nokia 2.4 lijkt nu in de ontwikkeling te zitten. Exacte details ontbreken nog, maar wij kunnen wel een mooie inschatting maken wat wij kunnen verwachten van deze opvolger.

Specificaties Nokia 2.4

De eerste specificaties zijn opgedoken in Geekbench. Hier heeft de Nokia 2.4 een test ondergaan. In de specificaties kunnen wij opmerken dat het model de beschikking zal krijgen over de MediaTek Helio P22. Het zal je in eerste instantie weinig zeggen, maar in deze prijsklasse is dat zeker indrukwekkend te noemen. De Nokia 2.4 zal op rekenkracht er twee maal sneller door worden in vergelijking met zijn voorganger. Je kunt je dan nog wel even afvragen of deze cijfers daadwerkelijk kloppen. De fabrikant kan in de aankomende periode uiteraard er nog voor kiezen om een wat minder krachtige, en dus goedkopere, processor te gebruiken.

In de overige specificaties zijn wij onder meer terug dat de Nokia 2.4 voorzien is van 2 GB werkgeheugen. Daarnaast zal het model standaard geleverd worden met Android 10.

Buitenzijde

Verwacht geen andere spannende dingen rondom de Nokia 2.4. Als wij kijken naar het ontwerp zal dit vermoedelijk weinig afwijken van zijn voorganger. Hiermee is de nieuwkomer wellicht wat saai te noemen, maar gezien de prijsklasse kan dit wel weer gerechtvaardigd worden. Op het gebied van camera’s hoef je dus ook geen spannende dingen te verwachten. Het is echter wel goed mogelijk dat de Nokia 2.4 op dat gebied iets betere specificaties zal meekrijgen.

Lancering

Je kon natuurlijk op de vingers natellen dat de Nokia 2.4 er ooit zou komen. Inmiddels lijkt het dus dit jaar te worden. Wanneer wij de betaalbare smartphone daadwerkelijk mogen verwachten is nog onduidelijk. Wijzelf verwachten dat de smartphone ergens in oktober zijn intrede zal maken. De verkoop in Nederland zal dan vermoedelijk in november op gang komen. We zullen dus nog even geduld moeten hebben alvorens het zover is.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.