De Nokia 2.3 is een echte lowbudget smartphone met indrukwekkende prestaties.

Nokia 2.3 gelanceerd met lange batterijduur

Nokia heeft de 2.3 officieel gelanceerd. De smartphone is een budgetvriendelijke smartphone die met Android One wordt geleverd. Verwacht zeker geen high-end specificaties op deze smartphone. De Nokia 2.3 is juist gemaakt voor de kleinere beurs. Desondanks is het nog wel een prima smartphone met vooral een lange accuduur.

Simpel en effectief

De Nokia 2.3 oogt wellicht wat simpel en goedkoop. Dat laatste is hij zeker. Simpel is hij wellicht ook te noemen, maar hier is dan ook de prijs naar. De Nokia 2.3 is volledig opgebouwd uit een gehard kunststof. Deze behuizing heeft onder meer plaats aan een 6.2 inch touchscreen met een notch aan de bovenzijde. De bezels rondom het scherm zijn wellicht wat groter dan je mogelijk gewend bent, maar we moeten de vergelijking maken met modellen uit dezelfde prijsklasse. De Nokia 2.3 biedt dan tamelijk dunne bezels aan voor zijn prijs.

Aan de achterzijde is er een speciaal patroon in het gehard kunststof gedrukt. Dit zorgt, volgens de fabrikant, voor een betere grip wanneer je de Nokia 2.3 in je handen hebt. Ondanks zijn lage prijs is er wel ruimte gemaakt voor een speciale knop om Google Assistant te activeren. De smartphone is dan misschien simpel in opzet, maar wel zeer effectief opgebouwd. Precies wat je mag verwachten.

Hardware Nokia 2.3

De Nokia 2.3 krijgt zeker geen high-end processoren of schermen aan boord. Zo wordt de smartphone geleverd met de MediaTek Helio A22 chipset in combinatie met 2 GB werkgeheugen. Voor de opslag is er standaard 32 GB beschikbaar, maar dit is eventueel verder uitbreidbaar. Andere zaken die je kunt terugvinden op de Nokia 2.3 zijn onder andere dual SIM, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 5.0, microUSB, FM radio en een 3.5 mm jackplug.

Voor de camera heeft de Nokia 2.3 de beschikking over een dualcamera aan de achterzijde. Hier is een 13 megapixels lens ingebouwd in combinatie met een 2 megapixels dieptesensor. Aan de voorzijde is een 5 megapixels lens ingebouwd die ook nog eens gezichtsherkenning ondersteunt. Voor een smartphone in deze prijsklasse is dat wel uniek te noemen.

Standbytijd

Nokia lijkt langzaam te willen terugkeren naar hun oude reputatie van mobiele telefoons met een lange standbytijd. De Nokia 2.3 lijkt hierin het eerste voorbeeld te zijn. De smartphone wordt geleverd met een 4000 mAh accu, maar gezien de minimale specificaties claimt de fabrikant dat de Nokia 2.3 ruim twee dagen standbytijd heeft. Wanneer deze accu leeg is heb je wel even wat geduld nodig. Een snellaadfunctie wordt helaas niet ondersteunt.

Prijs en beschikbaarheid

De Nokia 2.3 valt in het Android One programma. De smartphone wordt standaard geleverd met Android 9 en de fabrikant claimt dat ze voor de komende twee jaar de grote updates door zullen zetten naar deze smartphone. De beveiligingspatches voor het besturingssysteem zullen de komende drie jaar nog doorgezet worden naar de smartphone. Het is moeilijk te zeggen of Nokia werkelijk woord kan houden aan deze uitspraken.

Echt klagen kunnen wij hier ook weer niet over. De Nokia 2.3 heeft een adviesprijs van € 109,= en komt beschikbaar in de kleuren Cyan Green, Sand, en Charcoal. Een prima prijs voor een prima smartphone in dit segment.


 
Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.