De nieuwe Nokia 150 en Nokia 125 zullen mogelijk binnenkort al gepresenteerd worden.

Nokia 150 krijgt een opvolger, Nokia 125 is onderweg

Zoals de typenummers het al doen vermoeden heeft Nokia weer enkele zeer betaalbare mobiele telefoons in de pijplijn zitten. Het zou volgens een betrouwbare bron gaan om de opvolger van de Nokia 150 en de nieuwe Nokia 125. Verwacht van beide telefoons niet al te veel. De telefoons zullen op hun beurt niet teveel vragen van jouw portemonnee.

Opvolger Nokia 150

De Nokia 150 vertegenwoordigt de wederopstanding van Nokia. Nadat HMD Global de rechten van Microsoft had overgenomen werd de Nokia 150 als eerste telefoon gelanceerd. Dit is inmiddels alweer drie jaar geleden. Op zijn eigen unieke manier is de Nokia 150 de telefoon die er voor heeft gezorgd dat het merk weer op de kaart staat. Wij staan er daarom niet van te kijken dat deze telefoon eindelijk een opvolger zal krijgen. Of het nieuwe model ook dit typenummer zal dragen is nog even de vraag, maar het heeft er alle schijn van. Wel lijkt het duidelijk te worden dat zijn opvolger wederom geen aanslag zal zijn op de portemonnee.

Weinig voor te hopen

Zowel de ‘nieuwe’ Nokia 150 als de Nokia 125 zullen beide met zeer lage specificaties op de markt gezet worden. Net als hun voorgangers zullen de modellen met een eigen besturingssysteem worden geleverd. Het gaat hierbij niet om KaiOS. Dit besturingssysteem is enkel voorbehouden aan de ‘klassiekers’ van het merk, zoals de Nokia 3310.

Technische informatie ontbreekt vooralsnog over beide telefoons. Wel kunnen wij de wilde gok doen dat de opvolger van de Nokia 150 vermoedelijk weer met een 240 x 320 pixels scherm wordt geleverd. De Nokia 125 zal het moeten stellen met een scherm van 120 x 160 pixels. Dit laatste model zal de bestaande Nokia 130 vervangen. Gezien de minimale specificaties zullen ze wederom een enorm lange batterijduur hebben. Daarnaast zullen ze beide een simpele VGA-camera hebben alsmede een FM-radio en MP3-speler. Aangezien het nog steeds een Nokia is zal ook het spel Snake weer terug te vinden zijn op de telefoons.

Gezien de kleine wijzigingen zal de opvolger van de Nokia 150 wederom ongeveer € 25,= kosten. Voor de Nokia 130 zal de fabrikant ongeveer € 19,=. Voor deze prijzen is het eerder een leuke gimmick. Wacht dus zeker niet op deze telefoons als je ook wilt appen of gebruik wil maken van Facebook. Beide ondersteunen dit niet.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.