Nokia 10 komt met Snapdragon 888

De nieuwe Nokia 9.2 PureView wordt het nieuwste vlaggenschip van de fabrikant.

Deze week heeft Qualcomm de Snapdragon 888 chipset officieel gelanceerd. In de aankomende periode zullen meer high-end smartphones uitgevoerd worden met deze nieuwe en krachtige processor. Vanuit onverwachte hoek komt er ook informatie binnen over de Nokia 10 met deze chipset.

Nokia 10 is nieuw

Nokia zou een vlaggenschip van de volgende generatie ontwikkelen dat eind 2021 wordt gelanceerd met Qualcomm’s Snapdragon 888 erin. Er is weinig informatie over functies beschikbaar, maar naar verluidt wordt aan de buitenkant saffierglas gebruikt. De bron vermeld ook dat de smartphone op de markt zal komen als de Nokia 10 PureView of Nokia 9 Sirocco wanneer deze in de schappen ligt. 

Maar vergis je niet, dit is niet de vertraagde Nokia 9.3 PureView . Volgens de informatie die vandaag wordt verstrekt, ligt die smartphone nog steeds op schema om in de eerste helft van 2021 gelanceerd te worden. Maar als gevolg van de meest recente vertraging heeft Nokia de Snapdragon 865 vervangen door de Snapdragon 865+ op het laatstgenoemde model.

Nieuwe strategie?

Dit alles suggereert dat Nokia zijn vertraagde Nokia 9.3 PureView zal positioneren als een budgetvlaggenschip, of misschien zelfs een smartphone uit de hogere middenklasse. De Nokia 10 daarentegen zal het opnemen tegen de duurste toestellen op de markt. Hiermee lijkt er een flinke verschuiving te komen in de verwachtingen die wij eerst hadden.

Het is dus goed mogelijk dat de vernieuwde koerswijziging bijdraagt in de flinke vertraging van de Nokia 9.3 PureView. Indien deze bovengenoemde geruchten kloppen lijkt dit de enige reden te zijn waarom de smartphone dermate zwaar vertraagd is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De Samsung Galaxy S21 komt onder andere in de kleuren wit en violet.

Samsung Galaxy S21 kan wel eens fors goedkoper worden

Volgend bericht
Mogelijk werkt Google aan de Pixel XE.

Twijfelachtige afbeeldingen van de Google Pixel XE duiken op

Gerelateerde berichten
Total
3
Share