Nieuwe ‘swipe-functies’ in Android 12 ontdekt

Nieuwe swipe functies komen naar Android 12.

Een nieuwe functie die naar de volgende build van Android komt, is opgedoken in Android 12 Developer Preview 2. Hiermee kunnen gebruikers naar beneden vegen in het gebarengebied om het meldingenpaneel omlaag te trekken. 

Vernieuwde swipe-functie

Zorg ervoor dat in het menu Gebaren Vegen voor meldingen is ingeschakeld. Ga hiervoor naar Instellingen > Systeem > Gebaren . Om u te laten zien waarom alleen ontwikkelaars een Developer Preview mogen installeren, is de illustratie van de nieuwe functie eigenlijk een tijdelijke aanduiding die niets te maken heeft met vegen en het meldingenpaneel. Het toont de gebruiker die naar beneden veegt op de vingerafdrukknop aan de achterkant, wat niet correct is. De tekst onder de afbeelding is echter correct en zegt: “Veeg omlaag over de onderrand van het scherm om uw meldingen weer te geven.”

Een nieuwe functie die naar de volgende build van Android komt, is opgedoken in Android 12 Developer Preview 2. Hiermee kunnen gebruikers naar beneden vegen in het gebarengebied om het meldingenpaneel omlaag te trekken. 

De nieuwe instelling werkt prima op een Pixel 5 . Op een Pixel 4a 5G zijn de bedieningselementen te zien in de instellingen, maar de schakelaar is niet toegankelijk om de functie in te schakelen. En niets met betrekking tot vegen voor meldingen is te vinden op de Pixel 4 . Maar dit hoeft niet te verbazen. Onthoud dat we het hebben over een onstabiele build van software.

Android 12 met 1 hand bedienen

Opgemerkt moet worden dat de nieuwe functie interfereert met de nieuwe modus voor één hand die ook debuteerde met Android 12 DP 2. Beide functies kunnen niet worden ingeschakeld en werken tegelijkertijd samen omdat ze allebei met hetzelfde gebaar worden geactiveerd. Maar we zijn nog erg vroeg op weg naar Android 12 (de definitieve versie kan begin september uitkomen) en dit probleem zal tegen die tijd waarschijnlijk geen probleem zijn. We zullen dus nog even moeten wachten totdat wij definitief weten welke functies daadwerkelijk naar Android 12 zullen komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Samsung Galaxy A52 en Galaxy A72 officieel gelanceerd.

Samsung kondigt de Galaxy A52 5G en Galaxy A72 aan

Volgend bericht
Details gelekt van de Motorola Moto G60.

Motorola Moto G60 komt met 6000 mAh accu en 120Hz scherm

Gerelateerde berichten
Total
9
Share