Nieuwe swipe functies komen naar Android 12.

Nieuwe ‘swipe-functies’ in Android 12 ontdekt

Een nieuwe functie die naar de volgende build van Android komt, is opgedoken in Android 12 Developer Preview 2. Hiermee kunnen gebruikers naar beneden vegen in het gebarengebied om het meldingenpaneel omlaag te trekken. 

Vernieuwde swipe-functie

Zorg ervoor dat in het menu Gebaren Vegen voor meldingen is ingeschakeld. Ga hiervoor naar Instellingen > Systeem > Gebaren . Om u te laten zien waarom alleen ontwikkelaars een Developer Preview mogen installeren, is de illustratie van de nieuwe functie eigenlijk een tijdelijke aanduiding die niets te maken heeft met vegen en het meldingenpaneel. Het toont de gebruiker die naar beneden veegt op de vingerafdrukknop aan de achterkant, wat niet correct is. De tekst onder de afbeelding is echter correct en zegt: “Veeg omlaag over de onderrand van het scherm om uw meldingen weer te geven.”

Een nieuwe functie die naar de volgende build van Android komt, is opgedoken in Android 12 Developer Preview 2. Hiermee kunnen gebruikers naar beneden vegen in het gebarengebied om het meldingenpaneel omlaag te trekken. 

De nieuwe instelling werkt prima op een Pixel 5 . Op een Pixel 4a 5G zijn de bedieningselementen te zien in de instellingen, maar de schakelaar is niet toegankelijk om de functie in te schakelen. En niets met betrekking tot vegen voor meldingen is te vinden op de Pixel 4 . Maar dit hoeft niet te verbazen. Onthoud dat we het hebben over een onstabiele build van software.

Android 12 met 1 hand bedienen

Opgemerkt moet worden dat de nieuwe functie interfereert met de nieuwe modus voor één hand die ook debuteerde met Android 12 DP 2. Beide functies kunnen niet worden ingeschakeld en werken tegelijkertijd samen omdat ze allebei met hetzelfde gebaar worden geactiveerd. Maar we zijn nog erg vroeg op weg naar Android 12 (de definitieve versie kan begin september uitkomen) en dit probleem zal tegen die tijd waarschijnlijk geen probleem zijn. We zullen dus nog even moeten wachten totdat wij definitief weten welke functies daadwerkelijk naar Android 12 zullen komen.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.