Nieuwe iPhone met LCD-scherm vertraagd

Volgens toeleveranciers heeft Apple inmiddels een bestelling geplaatst voor 80 miljoen nieuwe iPhone's. Het aantal komt volgens toeleveranciers niet overeen met de aantallen die Apple vorig jaar heeft besteld voor de Iphone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X. Toen werd er een grote bestelling geplaatst voor 100 miljoen iPhone's. Met deze cijfers kunnen wij snel rekenen dat Apple 20% minder besteld ten opzichte van het voorgaande jaar.

Volgens toeleveranciers heeft Apple inmiddels een bestelling geplaatst voor 80 miljoen nieuwe iPhone’s. Het aantal komt volgens toeleveranciers niet overeen met de aantallen die Apple vorig jaar heeft besteld voor de Iphone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X. Toen werd er een grote bestelling geplaatst voor 100 miljoen iPhone’s. Met deze cijfers kunnen wij snel rekenen dat Apple 20% minder besteld ten opzichte van het voorgaande jaar.

Minder verkopen

Een ander gedachte die speelt is het feit dat Apple de afgelopen periode minder smartphones heeft verkocht. In de afgelopen twee kwartalen heeft Apple een teruggang opgemerkt in de verkopen. Het kan dan ook zijn dat de fabrikant uit Cupertino zijn orders wat meer verspreid plaatst. Omdat de verkopen tegenvielen heeft Apple ook een tijdelijke stop gezet in de productie van de iPhone X. Met dit gegeven kun je wellicht deze order in een wat beter daglicht plaatsen. Toch zijn er ook andere geruchten dat de goedkopere iPhone met LCD-scherm de mogelijke oorzaak is van de lagere inkoopcijfers. Volgens de laatste berichten heeft juist dit model nog problemen met het scherm.

Productie

Er is inmiddels ook een statement gemaakt door een insider die direct betrokken is met de productie van de iPhone’s.

The scheduled time frame for components for the OLED models to go into iPhone assemblers like Foxconn and Pegatron for final assembly falls in July, while the schedule for components for the LCD model would be in August. Two OLED models are likely to be ready roughly one month earlier than the cost-effective LCD model, according to the current plan.

Al eerder waren er geruchten dat het scherm van de goedkope iPhone problemen gaf. In eerdere berichtgeving zou er een zogenoemde ‘bloeding’ rondom de notch aanwezig zijn. Volgens toeleveranciers zijn er echter andere problemen met het scherm. Binnen iOS 12 kan en deel van het toetsenbord gebruikt worden als trackpad. Hiervoor moet de spatiebalk wat langer ingedrukt worden. Dit laatste geldt dan wel enkel voor iPhone’s zonder 3D Touch. Deze 3D Touch is ook afwezig op de iPhone met het LCD-scherm. Nu blijkt echter dat de functionaliteit, in combinatie met een LCD-scherm, niet naar tevredenheid is. Momenteel werkt Apple hier wel aan en lijken er vorderingen te zijn om het alsnog goed werkend te krijgen. De vertraging lijkt hem dan ook meer in de software te zitten dan in het scherm zelf. Volgens bronnen is Apple echter wel dicht bij een oplossing en zal de vertraging om slechts enkele weken gaan.

Het werkelijke verhaal zal spoedig wel naar boven komen. Vooralsnog moeten wij het doen met de berichtgeving vanuit verschillende bronnen met nogal uiteenlopende verhalen. Het werkelijke verhaal ligt ergens in het midden denken wij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Het kan altijd nog gekker en groter. Dit was waarschijnlijk de motivatie van Asus om in een nieuwe high-end smartphone 10 GB werkgeheugen weg te werken. Het was vermoedelijk bedoeld voor hun laatste gamingsmartphone. Dat het niet zover is gekomen is uiteraard jammer, maar het heeft ook andere goede redenen volgens laatste berichten.

Asus experimenteerde met 10 GB werkgeheugen

Volgend bericht
Indien jij nog de beschikking hebt over een Windows Phone 8.1 zul je wellicht gemerkt hebben dat de officiële Twitter-app niet meer werkt. Al eerder heeft Twitter aangekondigd deze versie van Windows Phone niet meer te gaan ondersteunen. We waren het even vergeten, maar het moment is nu daar.

Twitter-app werkt niet meer op Windows Phone 8.1

Gerelateerde berichten
Total
1
Share