Nieuwe Apple iPhones worden op 12 september gelanceerd

Volgens bronnen in Duitsland wordt de nieuwe generatie iPhone’s op woensdag 12 september gelanceerd. De Duitse bron meldt rond deze datum nog enkele andere belangrijke data zoals de start van de pre-orders en de lancering van iOS 12. Al eerder werden er data’s kenbaar gemaakt en zoals het er nu naar uit ziet lijken deze data’s wel aardig te kloppen. Noteer woensdag 12 september in de agenda.

Verschillende data

Zoals gezegd zullen de nieuwe modellen op woensdag 12 september worden getoond aan het grote publiek. Op vrijdag 14 september zullen dan de pre-orders van start gaan waarna de nieuwe iPhone’s op 21 september werkelijk in de verkoop zullen gaan. Tussen 14 september en 21 september zal Apple ook nog van de gelegenheid gebruik maken om iOS 12 officieel te lanceren. Volgens de bron wordt deze lancering ingepland op 18 september. Noteer de verschillende data in jouw agenda, want die week wordt het druk rondom Apple.

Nieuwe iPhone’s

Op 12 september zullen vermoedelijk alle drie de nieuwe iPhone’s gepresenteerd worden. Wij verwachten dat hier dan de 5.8 inch iPhone Xs, de 6.5 inch iPhone Xs Plus en de iPhone 9 worden gelanceerd. Dit laatste model wordt geleverd met een LCD-scherm en rondom dit model zijn nog de nodige productieproblemen. De iPhone 9 wordt dan wel gepresenteerd, maar wellicht later pas in de verkoop gezet. Op 12 september zullen wij hier meer informatie over krijgen. 

Alle nieuwe iPhone’s worden geleverd met de nieuwe A12-chipset die wordt geproduceerd door TSMC. Recentelijk was door een hackaanval een deel van de productie stil komen te liggen. Later dit jaar worden dan ook kortstondig tekorten verwachten voor de nieuwe iPhone’s. De nieuwe chipset ondersteund ook TrueDepth Camera wat in ieder geval inhoudt dat ook Face ID weer aanwezig zal zijn op de nieuwe iPhone’s. 

Prijzen

Al eerder hebben analisten berekend wat de adviesprijzen van de nieuwe iPhone’s kunnen gaan worden. De goedkoopste van het stel, de iPhone 9, krijgt een adviesprijs mee van rond de € 800,-. Voor rond de € 999,- heb je de 5.8 inch iPhone Xs. Voor een bedrag van ruim boven de € 1000,- kun je in het bezit komen van de iPhone Xs Plus. Uiteraard is het bedrag gebaseerd op de goedkoopste modellen. Als jij meer opslag wenst zul je dus ook op een hogere adviesprijs moeten rekenen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.