De eerste smartphone met een 192 megapixel camera lijkt aanstaande te zijn.

Mysterieuze smartphone met 192 megapixel camera op komst

Het is inmiddels wel duidelijk dat de verschillende fabrikanten elkaar uitspelen op camerakwaliteit. Het aantal megapixels is hier een belangrijk verkoopargument in. Voor wat nu bekend is kunnen wij zeer spoedig een smartphone gaan verwachten die de beschikking zal krijgen over een camera van maar liefst 192 megapixel. De grenzen van het aantal megapixels wordt met deze stap weer flink verlegd. 

Het nut schiet zijn doel voorbij

De race om de meeste megapixels is in volle gang. Je kunt je echter afvragen of deze oorlog werkelijk nut heeft. Natuurlijk, de details op de foto’s worden simpelweg beter vastgelegd. Je kunt dus verder op een foto inzoomen om de details beter te bekijken. Heden deze dagen gebruiken wij vaak de camera om snel even een selfie te schieten om deze direct op Instagram of Facebook te plaatsen. Het zijn juist deze sociale media die deze foto’s weer comprimeren en hierna pas plaatsen. De fijne details in de foto’s gaan hierbij verloren.

Aan het einde van de dag loopt de smartphone nog maar enkel vol met hoogwaardige foto’s die je toch enkel gecomprimeerd verstuurd of upload. Ondanks dit argument lijken fabrikanten zich hier weinig van aan te trekken. De doelgroep blijft nog steeds wel de jongere generatie die de smartphone zien als een verlengstuk van hun persoonlijkheid.

Smartphone met 192 megapixel

Het bovenstaande gezegd te hebben kunnen wij dus melden dat de oorlog niet niet is uitgespeeld. Een smartphonefabrikant staat op het punt om een midrange smartphone te lanceren met een camera van 192 megapixel. Om deze camera werkend te houden beschikt de midranger over de Snapdragon 765 chipset.

Het is niet de verwachting dat de smartphone plotseling ergens uit een donkere hoek wordt getrokken. Om eerlijk te zijn wordt er wel een ‘grotere’ fabrikant verwacht die met een dergelijke onthulling zal komen. Al eerder wist Xiaomi ons te verrassen met midrange smartphone’s met hoogwaardige specificaties. In dat opzicht zou het ons niet verbazen als juist deze fabrikant met een dergelijke camera op de markt zal komen. Xiaomi heeft inmiddels wel de reputatie opgebouwd dat ze camera’s willen inzetten met hoge resolutie.

Wij zitten ook nog te wachten op de zeer mysterieuze LG G9 welke in mei wordt verwacht. Over deze smartphone is nog weinig bekend. De kans dat LG met een dergelijke camera op de proppen zal komen achten wij echter wel weer een stuk kleiner.

Wij zullen nog even geduld moeten hebben alvorens wij weten welke fabrikant ons zal verrassen met deze monsterlijke camera. Zodra wij meer informatie zullen wij dit uiteraard direct delen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.