MWC 2020 alsnog door organisatie geannuleerd

Het MWC 2020 is geannuleerd voor dit jaar vanwege de vrees rondom het coronavirus.

Het hing al even in de lucht, maar de organisatie van het MWC 2020 heeft besloten om het telecomevenement voor dit jaar te annuleren. GSMA-directeur John Hoffman heeft aan Bloomberg laten weten dat het onmogelijk was geworden om de beurs te organiseren. Dit laatste kwam mede door de toegenomen zorgen rondom het coronavirus.

Standhouders bleven weg

Al eerder hadden wij bericht over het wegblijven van onder andere Sony en LG. Sinds enkele dagen bleven de afmeldingen alleen maar binnenstromen. Naast de eerste twee genoemde fabrikanten waren er ook andere partijen die te kennen hebben gegeven dat ze dit jaar het MWC zouden overslaan. Het ging hierbij om bedrijven zoals AT&T, Orange, Deutsche Telekom, Vodafone, NTT Docomo, Nokia en Ericsson. Partijen zoals TCL, Samsung en ZTE zouden wel aanwezig zijn op de beurs, maar wilde hun aanwezigheid versoberen. Zo hadden de bedrijven hun geplande persconferenties al geannuleerd.

Annulering MWC 2020

Nu veel belangrijke partners aan de lopende band afvielen zag GSMA zichzelf genoodzaakt om het MWC dit jaar compleet te annuleren. Dit betekent dat er geen nieuwe datum komt in dit jaar om het alsnog te organiseren. De organisatie heeft inmiddels te kennen gegeven dat ze hun focus nu direct zullen leggen op de MWC in Shanghai en Las Vegas welke later dit jaar zullen plaatsvinden. De telecombeurs in Europa zal dus weer in februari 2021 plaatsvinden.

Lanceringen

Met het annuleren van het MWC zijn er ook genoeg fabrikanten die hun agenda moeten aanpassen. Rondom deze beurs waren de nodige lanceringen gepland. Al eerder werd duidelijk dat Sony hun lancering via een livestream zal doen. Het is nog onduidelijk wanneer LG met hun nieuwe V60 ThinQ zal komen. Doordat het MWC dit jaar niet zal plaatsvinden in Barcelona zullen andere fabrikanten andere momenten of mogelijkheden moeten zoeken om alsnog hun smartphones te lanceren. Wij zullen ongetwijfeld hier spoedig meer over horen. Zo waren wij erg benieuwd wat Nokia voor ons in petto had op deze beurs. Na hun afmelding is het nog onduidelijk wanneer de nieuwe smartphones het daglicht zullen zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Na lang wachten mogen wij eindelijk de Galaxy S20 en de Galaxy Z Flip verwelkomen.

Samsung lanceert de Galaxy S20 en Galaxy Z Flip

Volgend bericht

De Mi 10 en Mi 10 Pro zijn vandaag officieel in China gelanceerd.

Xiaomi lanceert de Mi 10 en Mi 10 Pro

Gerelateerde berichten

Total
1
Share