Onbekende Motorola XT2053 krijgt FCC goedkeuring.

Motorola XT2053 krijgt nu ook FCC goedkeuring

Al eerder zagen wij de nog onbekende Motorola XT2053 opduiken bij een WiFi-certificering. Vandaag zijn wij tot de ontdekking gekomen dat de XT2053 ook zijn goedkeuring heeft gekregen bij het Amerikaanse FCC. Met deze goedkeuring lijkt een lancering aanstaande te zijn. Toch lijkt het er wel sterk op dat de smartphone enkel in Latijns-Amerika beschikbaar zal komen.

Motorola XT2053

Vooralsnog is het compleet onduidelijk om welke smartphone het zou gaan. Ook de nieuwe FCC certificaten geven hier nog geen duidelijkheid in. Wel komen wij in de documenten tegen dat het model de beschikking zal krijgen over een 3000 mAh accu. Hierdoor hebben wij het sterke vermoeden dat het om een goedkopere smartphone gaat. Smartphone die in het hogere segment worden geplaatst krijgen heden deze dagen ook een zwaardere accu mee.

De aanwezigheid van een FM-radio doet ons ook sterk vermoeden dat deze XT2053 in ieder geval nog over een 3.5 mm jackplug zal beschikken. Doorgaans werkt deze radio alleen wanneer er een (draadloze) headset gebruikt wordt.

FCC goedkeuring

In de verschillende documenten, die online zijn verschenen, is er niet veel inhoudelijke informatie over de smartphone te vinden. Wel wordt het duidelijk dat het model in ieder geval 4G, WiFi en Bluetooth gewoon zal ondersteunen. Binnen de FCC heeft men uitgebreid onderzoek gedaan naar het bereik en de straling van deze verschillende antennes. De aankomende XT2053 heeft de testen goed doorstaan en de certificering is in ieder geval rond.

Lancering

De XT2053 is het modelnummer wat Motorola hanteert binnen hun eigen reeks. Vaak koppelt de fabrikant hier een andere naam aan. Het is juist Motorola die hier geen vast stramien in hanteert. Om welk model het hier dan mogelijk om zou gaan is nog onduidelijk. Gezien de recente certificeringen lijkt de komst van het model aanstaande te zijn. Naar alle waarschijnlijkheid is de smartphone enkel voor Latijns-Amerika bedoeld. Het heeft er dan ook alle schijn van dat deze op het MWC gelanceerd zal worden. Hiervoor zal Motorola waarschijnlijk dus een apart evenement inplannen om de smartphone aldaar te lanceren.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.