Op 13 november zal Motorola hun opvouwbare RAZR voor het eerst tonen.

Motorola RAZR wordt mogelijk op 13 november gelanceerd

Vandaag heeft Motorola een uitnodiging verstuurd voor een evenement wat wordt gehouden op 13 november. Op de uitnodiging staat ‘An original unlike any other’. Deze tekst spreekt uiteraard direct tot de verbeelding als wij dit in perspectief plaatsen met de oeroude en welbekende RAZR. Het is dus zeer goed mogelijk dat de vernieuwde RAZR hier zijn opwachting zal maken.

Lang in spanning

Motorola weet iedereen lang en goed in spanning te houden over de nieuwe RAZR. Er is al behoorlijk wat over geschreven, maar tot op heden is er eigenlijk nog maar weinig over bekend. Het is dan ook de derde opvouwbare smartphone waar iedereen wereldwijd op zit te wachten. Dat de naam RAZR een nieuw leven in wordt geblazen speelt zeker een belangrijke rol. De spanningen lopen dan ook steeds hoger op, maar hierdoor ook de verwachtingen. In dat opzicht heeft de fabrikant wel de schone taak om de eer van de RAZR hoog te houden.

Geschiedenis

De RAZR was in Nederland een ongekend succes. Volgens velen is het juist ook deze smartphone die Motorola goed op de kaart heeft weten te zetten. De smartphone had een strak en slank ontwerp. Juist dit laatste was voor velen dan ook de doorbraak van de fabrikant op het gebied van mobiele telefonie. De opkomst van de smartphone bij de fabrikant was echter een minder groot succes, maar zeker niet onbelangrijk. Zo werd de DROID gelanceerd welke in Nederland nooit echt zijn voeten op aarde heeft weten te krijgen.

In 2011 probeert Motorola een mooie combinatie te maken van de RAZR in combinatie met de DROID. Het was feitelijk de RAZR, echter dan met het Android besturingssysteem. Wederom zet de fabrikant een stempel op de dunste smartphone ter wereld voor die tijd. Een jaar later volgt nog de DROID RAZR HD met een iets groter HD-scherm. Tegelijkertijd werd nog de DROID RAZR M gelanceerd wat juist weer een kleiner model was.

Het was helaas echter pijnlijk duidelijk dat de consument niet meer zat te wachten op een opklapbare smartphone. De naam RAZR verdween dan ook in 2012 voor altijd in het archief, maar dan wel met mooie herinneringen. Het archief is gelukkig niet vernietigd, want de naam zal in 2019 wederom zijn entree maken.

13 november

Als wij de uitnodiging bekijken kunnen wij toch wel met enige zekerheid zeggen dat Motorola de RAZR op 13 november wil presenteren. Goedkoop zal de smartphone zeker niet worden. Met een adviesprijs van ongeveer € 1700,- moet je dus wel diep in de buidel tasten. Wij moeten dan ook nog eens opmerken dat de opvouwbare smartphone niet eens over high-end specificaties zal beschikken. Zo wordt de Snapdragon 710 chipset verwachten in combinatie met 4 GB of 6 GB werkgeheugen. Voor de opslag is er keuze uit 64 GB of 128 GB. Met een accucapaciteit van nog geen 2800 mAh zal het ook wat vaker laden zijn.

Met de nieuwe RAZR wil Motorola vooral een statement maken dat dergelijke smartphone ook gewoon compact en slank kunnen zijn. Het is juist deze insteek wat Motorola in 2006 tot 2010 op de kaart wist te zetten. Ook toen was de RAZR geen goedkope telefoon. Wij zijn zeer benieuwd wat de RAZR ons op 13 november te bieden heeft.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.