De Motorola RAZR laat zich voor het eerst echt zien.

Motorola RAZR voor het eerst echt in beeld

Zonder twijfel behoort de aankomende Motorola RAZR tot een van de smartphones voor dit jaar waar iedereen op zit te wachten. Tot op heden moesten wij het echter nog hebben van 3D renders en geruchten. Vandaag zijn echter de eerste beelden opgedoken van de aankomende RAZR. De smartphone zal over ongeveer twee weken werkelijk worden gelanceerd.

Gelijkenissen met de 2004 RAZR V3

Wanneer je naar de eerste foto’s kijkt doet dit ons direct denken aan de 15 jaar oude RAZR V3. Uiteraard was de techniek in 2004 nog niet zo ver gevorderd. Aan de buitenzijde zijn er dus wel merkbare wijzigingen. Een belangrijk aspect van de RAZR is de kin aan de onderzijde van het scherm. In 2004 was dit al een kenmerkend ontwerp voor de telefoon. In 2019 blijft deze kin nog gewoon in het ontwerp zitten. Wel is deze iets kleiner geworden. Daarnaast herbergt deze kin nu de vingerafdrukscanner.

Het ontwerp toont dus genoeg gelijkenissen. De missie van Motorola is hier dan ook zeker goed geslaagd. Onderhuids is de vernieuwde RAZR echter wel van compleet andere aard. In dat opzicht herken je dan verder niets meer terug van de in 2004 gelanceerde RAZR V3.

Opvouwbaar scherm

Het belangrijkste aspect van deze nieuwe RAZR is het opvouwbare scherm. De nieuwe smartphone krijgt de beschikking over een 6.2-inch flexibel OLED display dat verticaal gevouwen wordt. Zoals je mag verwachten begint dit aan de onderzijde bij de ‘dikkere kin’ en loopt in zijn geheel door naar de bovenzijde. De verwachting is dat Motorola hier nog een notch in het scherm heeft zitten. Hier zitten dan onder andere een speaker en een camera ingebouwd. Verwacht op de nieuwe RAZR geen 3D gezichtsherkenning zoals bij menig andere high-end smartphone.

Wanneer de RAZR is dichtgevouwen heb je nog de beschikking over een 2.7 inch extern scherm. Op dit scherm wordt informatie getoond zoals de tijd en notificaties. Volgens een gerucht kan dit scherm ook gebruikt worden om de camera aan de achterzijde te gebruiken. Informatie over deze camera ontbreekt helaas vooralsnog. Toch lijkt het er sterk op dat de RAZR de beschikking gaat krijgen over de 48 megapixels camera. Deze camera heeft de fabrikant dit jaar al meermaals in smartphones ingebouwd.

Compleet ander soort publiek

De vernieuwde RAZR trekt mogelijk een grote groep klanten die destijds al fan waren van de RAZR. Het is juist deze doelgroep waar Motorola zich momenteel op focust. De fabrikant gaat dan ook niet direct de concurrentie aan met opvouwbare smartphones zoals de Galaxy Fold of de Huawei Mate X. Zo zal de RAZR worden voorzien van de minder krachtige Snapdragon 710 chipset. Het goedkoopste model krijgt dan 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Er komt ook een versie beschikbaar met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Opmerkelijk genoeg krijgt de nieuwe RAZR de beschikking over een 2730 mAh accu. Dit is, en zeker voor dit type smartphone, erg weinig. Op dat punt kan de smartphone ons dan wat tegenwerken. Wel zal hij standaard weer een snellader meekrijgen.

Lancering

Recentelijk heeft Motorola de uitnodigingen verstuurd voor de lancering van een ‘langverwachte en herontdekt icoon’. Deze woorden staan uiteraard onlosmakelijk verbonden aan de RAZR. Op 13 november zal dan de smartphone worden gelanceerd door de fabrikant. Het is dan de bedoeling dat hij voor de kerstdagen in de winkels ligt. Toch zal hij niet overal beschikbaar komen en wordt hij in een beperkte oplage geproduceerd. Of de Motorola RAZR in Nederland beschikbaar komt is dan ook nog maar de grote vraag. Wel is het duidelijk dat hij aanzienlijk goedkoper wordt in vergelijking met de Galaxy Fold. De verwachting is dat hij ongeveer € 300,- tot € 400,- goedkoper zal zijn.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.