De vernieuwde RAZR is vandaag officieel gelanceerd door Motorola.

Motorola RAZR uitgesteld voor verkoop

De vernieuwde Motorola RAZR is in onze ogen gewoon de smartphone van 2019. Naast het oprakelen van nostalgie doorbreekt de fabrikant ook alle standaarden van smartphones zoals wij deze tot op heden konden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat menigeen deze smartphone in het bezit willen hebben. En juist op dit punt ligt nu de zere plek bij de nieuwe RAZR.

Vertraging

Net als bij de Samsung Galaxy Fold en de Huawei Mate X werd al snel duidelijk dat er vertraging zou zijn op de start van de werkelijke verkoop. Uiteindelijk werden deze modellen met enkele maanden uitgesteld. Volgens Motorola zal de start van de verkoop niet met maanden opgeschoven worden. De start van de verkoop zou op 26 december van start gaan, maar deze datum wordt inmiddels opgeschort. Er wordt ook geen nieuwe datum genoemd, maar volgens de fabrikant gaat het om een minimale vertraging voor de start van de verkoop van de RAZR.

Grote aantallen

Bij de grote concurrenten werd de start van de verkoop vertraagd door de scharniertechniek. Hier zaten simpelweg ontwerpfouten in. Bij Motorola ligt het probleem echter in veel andere aard. De fabrikant heeft simpelweg meer tijd nodig om meer RAZR’s te kunnen produceren om aan de hoge vraag te kunnen voldoen. Hierover zegt Motorola zelf het volgende:

“Since its announcement in November, the new Motorola razr has received unparalleled excitement and interest from consumers. Demand has been high, and as a result, has quickly outgrown supply predictions. Motorola has decided to adjust razr’s presale and launch timing to better meet consumer demand. We are working to determine the appropriate quantity and schedule to ensure that more consumers have access to razr at launch. We do not anticipate a significant shift from our original availability timeline.”

Lanceringen onvoorspelbaar

Net als de Galaxy Fold en de Mate X wordt dus ook de RAZR iets uitgesteld. De reden van uitstel heeft in dit geval wel een andere reden, maar het is inmiddels wel een trend aan het worden dat opvouwbare smartphone alsnog worden uitgesteld. In dat opzicht zijn dergelijke modellen nog erg onvoorspelbaar als het gaat om exacte data. Een nieuwe datum heeft Motorola ook nog niet gegeven, maar wij verwachten dat de start van de verkoop met een maand wordt opgeschoven. Op deze manier heeft de fabrikant voldoende tijd om een goede voorraad op te bouwen om aan de hoge vraag te kunnen voldoen. In dat opzicht is de vertraging dan nog wel te slikken. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de RAZR in Nederland in de verkoop zal gaan.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.