Motorola RAZR smartphone krijgt opvolger

Wie kent de Motorola RAZR nou niet? Het was de ultradunne opvouwbare telefoon van de fabrikant. Het was een enorm verkoopsucces voor Motorola en dit succes wil de fabrikant graag weer eens beleven. Volgens bronnen is de fabrikant dan ook bezig met een opvolger van deze RAZR in de vorm van een opvouwbare smartphone. Ook Motorola mengt zich dus nu in de strijd van de opvouwbare smartphone en de eerste schetsen zijn veelbelovend.

Clamshell

Even waren wij de term weer vergeten, maar wellicht komt de term ‘clamshell’ weer helemaal terug. Wat dat betreft is de RAZR-serie van Motorola dan een mooi uitgangspunt voor de fabrikant om deze serie een nieuw leven in te blazen. De iconische telefoon haalde in de jaren 2000 enorme successen. Het principe lijkt ook bij de eerste schetsen exact hetzelfde te zijn alleen is het fysieke toetsenbord vervangen door een touchscreen. 

Bij het ontwerp stuit Motorola wel op een uitdaging. Het scherm moet op het scharnierpunt een flink buigen om uiteindelijk ook de smartphone werkelijk te kunnen sluiten. Of de fabrikant deze uitdaging werkelijk kan tackelen zal nog moeten blijken. 

Concept

Dat de nieuwe RAZR smartphone op dit moment nog een concept is blijkt wel als wij eens verder naar de tekeningen kijken. Ook bij het scharnier lijkt het scherm op bepaalde punten geen ondersteuning te hebben. Juist op het scharnierpunt lijkt de nieuwe RAZR dan ook nog zwak te zijn. Wellicht dat Motorola hier nog met een slimme oplossing gaat komen. 

Dat Motorola zich nu ook mengt in de strijd voor een opvouwbare smartphone is alleen maar een goed teken. Sinds de beginjaren van mobiele telefonie was de fabrikant een voorloper op nieuwe technieken. Helaas was dit de laatste jaren wel anders, maar wellicht kan Motorola met de RAZR deze voorsprong weer eens pakken. Wij zullen de ontwikkeling van de opvouwbare smartphone van Motorola op de voet volgen. 

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.