Motorola RAZR 5G is officieel gelanceerd

De Motorola RAZR 5G zal dit jaar nog in de Nederlandse schappen liggen.

Na lang wachten heeft Motorola vandaag eindelijk de nieuwste RAZR 5G officieel gelanceerd. De nodige details waren al bekend. De nieuwe opvouwbare smartphone is een sterk verbeterde versie van het eerste model. Alle kinderziektes zijn dus weggewerkt en waar nodig is het model nog verder verfijnd. Dit resulteert in ieder geval in een prima opvouwbare smartphone, maar nog steeds wel met een stevig prijskaartje.

Rekenkracht

Zoals al wel eerder duidelijk was geworden heeft de fabrikant gekozen voor de Snapdragon 765G chipset van Qualcomm. Vanwege deze keuze ondersteunt de RAZR 5G, zoals de naam het al zegt, dus ook 5G. Deze nieuwe netwerktechniek is wel de minimale vereiste bij een smartphone van dit kaliber.

Om de chipset extra te ondersteunen wordt het model geleverd met 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. Hierdoor kun je rekenen op een snelle opvouwbare smartphone. Om dit alles werkend te houden beschikt de RAZR 5G over een 2800 mAh accu.

Design RAZR 5G

Een belangrijk aspect bij deze RAZR 5G is natuurlijk het design. Het eerste model sprak al tot de verbeelding en dat model wist ook de grenzen te verleggen. Bij de nieuwste versie is dit feitelijk niet anders. Wederom is het een erg elegante smartphone om te zien en doet ons denken aan de eerste generatie klaptelefoons van het merk. De smartphone is iets dunner en lichter geworden. Hierdoor is het model wel beter handzaam volgens de fabrikant.

Voor de gelegenheid zal de RAZR 5G in een drietal kleuren beschikbaar komen. Het gaat hierbij om de kleuren Polished Graphite (zwart / donkergrijs), Liquid Mercury (zilverkleur), en Blush Gold. Alle kleuren hebben zijn eigen luxe uitstraling die je kan en mag verwachten op deze smartphone.

Schermen

De RAZR 5G is voorzien van een tweetal schermen. Wanneer het model is dichtgeklapt zien wij een 2.7 inch gOLED terug met een maximale resolutie van 800 x 600 pixels. Dat is best fors te noemen. Wanneer je de smartphone open klapt heb je de directe beschikking over een 6.2 inch pOLED met een maximale resolutie van 2142 x 876 pixels. Over de resolutie van dit scherm kunnen wij eigenlijk ook niet klagen en is meer dan prima.

Over het openklappen van de smartphone hoeven wij ook niet in te zitten. De fabrikant heeft de scharniertechniek uitvoerig getest. Volgens Motorola moet het scherm makkelijk 200.000 flips aankunnen. Dit komt neer op meer dan 100 keer openklappen per dag voor de duur van vijf jaar.

Wanneer wij even terugvallen op het externe scherm valt hier wat meer over te vertellen. Er zijn nu meer applicaties die geschikt zijn gemaakt voor dit scherm. Op dit scherm kun je nu ook gebruik maken van de camera, berichten, rekenmachine, Google Keep, Google News, Google Home, en YouTube. Dit zijn echter de standaard applicaties. In het geval van andere applicaties moet je hiervoor zelf handmatig toestemming geven.

Camera

De camera is duidelijk ondergeschikt aan het opvouwbare design van de smartphone. Desondanks hoef je hier ook niet te klagen. De ‘grote’ camera betreft een 48 MP module. Voor de selfies is er een 20 MP camera aanwezig. Vooral op het gebied van de software zijn er wel aanpassingen gemaakt om zo het maximale uit de camera te kunnen halen. In vergelijking met zijn voorganger moeten wij wel opmerken dat hier een vooruitgang is geboekt.

Prijs en beschikbaarheid

De RAZR 5G is nog niet per direct beschikbaar. De eerste leveringen zullen waarschijnlijk in oktober opstarten in China. Hierna zullen enkele Europese landen de smartphone mogen verwelkomen. Er is een gedegen kans dat het model ook weer op Nederlandse bodem te verkrijgen zal zijn. De adviesprijs ligt op $ 1.399,=. Wij verwachten dat het model in Nederland op een prijs uit zal komen van rond de € 1.600,=. Dat is dus best fors te noemen, maar zeker niet te duur. Een opvouwbare smartphone met 5G blijft immers nog steeds een gadget.

Motorola RAZR 5G lancering

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Android 11 zal vanaf nu uitgerold kunnen worden door fabrikanten.

Android 11 is nu officieel een feit; de uitrol start

Volgend bericht
Google verzameld enorm veel data vanaf jouw Android smartphone.

Kom er achter wat Google van jou weet!

Gerelateerde berichten
Total
1
Share