De eerste foto's van de Motorola RAZR 2 5G zijn online verschenen.

Motorola RAZR (2020) 5G laat zich voor het eerst zien

Het was al snel duidelijk dat Motorola een vervolg zou maken op hun bestaande RAZR. Veel informatie was er tot op heden niet en ook afbeeldingen ontbraken tot op heden. Na vandaag kunnen wij de ontbrekende foto afstrepen. Dankzij de bekende lekker Evan Blass is de eerste foto van de RAZR (2020) 5G op het internet verschenen. 

Ontwerp verfijnd

Waarom zou je een bestaand ontwerp sterk wijzigen als deze al goed is? Inderdaad, dat is dan niet nodig. Dit hebben ze bij Motorola ook gedacht met de RAZR (2020) 5G. De smartphone hanteert dan grotendeels ook nog de bestaande designelementen. Wel zie je wat wijzigingen in het ontwerp. De wijzigingen zijn echter wel belangrijk, want enkel op deze manier kan de fabrikant de RAZR (2020) 5G competitief maken.

Zo lijkt het scherm op het eerste oog een stuk groter te zijn, maar schijn bedriegt in dit geval. Wij hebben het nog steeds over een 6.2 inch scherm, maar dankzij de dunnere bezels is het ontwerp vermoedelijk wel compacter. Het scherm is daarnaast verder naar boven getrokken terwijl de notch nog blijft bestaan.

Aan de onderzijde is de ‘kin’ nog duidelijk aanwezig. Om eerlijk te zijn hoort dit eigenlijk wel bij het kenmerkende ontwerp van de RAZR-serie. Wij vergeven het Motorola in dit geval. De kleinere kin aan de onderzijde heeft er nu wel voor gezorgd dat de vingerafdrukscanner hier niet meer zit. Vermoedelijk heeft men deze vingerafdrukscanner nu verplaatst in het scherm of juist naar de zijkant. De foto’s van de RAZR (2020) 5G zoals deze nu gelekt zijn geven hier geen uitsluitsel over helaas.

Buitenzijde RAZR (2020) 5G

Aan de buitenzijde zien wij juist geen grote veranderingen. Een groot voordeel van deze opvouwbare smartphone was het relatief grote scherm aan de buitenzijde. Deze positieve noot heeft de fabrikant goed opgevangen en derhalve is deze nog steeds aanwezig. Naar alle waarschijnlijkheid is hier helemaal niets in gewijzigd. De camera’s hebben wel een kleine update gekregen al is het onduidelijk waar deze update nu precies zit.

Op basis van de foto’s kunnen wij wel een wilde gok doen welke camera’s hun dienst zullen doen in de nieuwe RAZR (2020) 5G. De hoofdcamera zal vermoedelijk een 48 MP lens zijn. Een tweede lens lijkt een 20 MP lens te zijn. De functie hiervan is helaas nog onbekend.

Men weet inmiddels ook te melden dat de smartphone standaard geleverd zal worden met Android 10. Geheel onverwacht is dit niet, aangezien Android 11 nog officieel gelanceerd moet worden. Dit laatste heeft echter wel het gevolg dat het tweede scherm nog niet over extra functionaliteiten zal beschikken. In Android 11 komen deze mogelijkheden wel beschikbaar. Het is uiteraard wel mogelijk dat de RAZR (2020) 5G voorbereid wordt op een update naar Android 11. Het buitenste scherm kan dan nog eens extra nuttig gemaakt worden.

Prijs en lancering

Het is nog onduidelijk wanneer de RAZR (2020) 5G zijn debuut zal maken. Hier zal in de aankomende weken / maanden ongetwijfeld meer duidelijkheid in komen. Over de prijs kunnen wij daarom nog helemaal niets zeggen. Volgens eerste berichten zal de fabrikant echter niet veel afwijken van de huidige prijsstelling. Dit betekent dat de nieuwe aankomende opvouwbare smartphone wederom geen goedkope gadget zal worden. De tijd zal ons leren welke plannen er daadwerkelijk zijn.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.