De vernieuwde RAZR is vandaag officieel gelanceerd door Motorola.

Eindelijk! De Motorola RAZR 2019 is officieel gelanceerd

Eindelijk heeft Motorola vandaag hun langverwachte RAZR 2019 gelanceerd. Het is zonder twijfel een van de smartphones waar iedereen al geruime tijd op zit te wachten. Dit heeft uiteraard te maken met de rijke historie van de RAZR-reeks van ruim tien jaar geleden. Kan de nieuwe RAZR 2019 de hoge verwachtingen daadwerkelijk waar maken?

Zeker niet nep

Als je naar de bovenstaande foto kijkt krijg je zeker niet het idee dat de RAZR goedkoop oogt. Toen wij de Galaxy Fold of de Mate X voor het eerst zagen waren deze toch een stuk minder ‘echt’ in onze ogen. Uiteraard moeten wij wel opmerken dat het juist deze twee modellen waren die de aftrap hebben gedaan voor deze nieuwe generatie smartphones. De ‘early adaptors’ zeggen we dan maar. We vergeven ze het dan ook, maar Motorola heeft met de RAZR hun huiswerk wel erg goed gedaan. Uiteraard zal in de praktijk nog moeten blijken of deze smartphone net zo robuust en solide is als dat hij er uit ziet.

Details RAZR 2019

Al in eerder berichten wisten wij de nodige informatie te delen over deze nieuwe RAZR. De smartphone beschikt over een flexibel 6.2 inch OLED scherm. De maximale resolutie van dit scherm is 2142 x 876 pixels. Aan de buitenzijde zien wij een klein 2.7 inch scherm (resolutie 600 x 800 pixels) terug waar je snel de tijd op kunt zien of voor notificaties. Zoals eerder al eens benoemd zal dit scherm ook gebruikt worden wanneer je een selfie wilt maken. De nieuwe RAZR beschikt over een 16 megapixels camera met onder andere Night Vision en videostabilisatie. De selfiecamera heeft een maximale resolutie van 5 megapixels.

Voor de hardware is er gekozen voor de Snapdragon 710 chipset met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Helaas wordt de nieuwe RAZR wel met een tamelijk kleine accu geleverd. Met een accucapaciteit van 2510 mAh is dit zeker geen grote accu. Toch geeft Motorola aan dat de smartphone ruim een dag operationeel kan zijn. Stiekem hadden wij wel verwacht dat het model standaard met Android 10 geleverd zou worden. De werkelijkheid is anders, want vanuit de doos wordt de smartphone geleverd met Android 9.

Waardige opvolger

Op het eerste oog is de RAZR een waardige opvolger binnen de oeroude familie. Het is leuk om te zien dat de fabrikant de eer hoog wil houden met de komst van dit model. De geheel vernieuwde RAZR is dan ook meer een fashionstatement dan wat anders. Uniek is uiteraard de vouw in het scherm welke horizontaal loopt. Tot op heden heeft geen enkele andere fabrikant dit gedaan. In alle opzichten is Motorola goed geslaagd in hun missie om de merknaam RAZR een nieuw leven in te blazen.

Prijs en beschikbaarheid

Net als elke andere opvouwbare smartphone zal de vernieuwde RAZR zeker geen goedkope smartphone worden. Een exacte adviesprijs heeft de fabrikant nog niet gegeven, maar wij schatten dat de RAZR 2019 in Nederland ongeveer € 1700,= zal kosten. De eerste leveringen zullen in Amerika plaatsvinden. Hier starten de pre-orders op 26 december bij de provider Verizon. Bij deze provider wordt de smartphone vanaf 9 januari leverbaar. Wij verwachten dat wij er in Nederland nog wel langer op moeten wachten. Het zal ons niet verbazen als het model pas begin februari 2020 beschikbaar komt in ons kikkerlandje.

https://www.youtube.com/watch?v=FC5FcfZf7xw
Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.