Motorola RAZR 2019

Motorola RAZR 2019 compleet gelekt

Al eerder was het duidelijk dat Motorola momenteel hard werkt aan de terugkomst van de befaamde RAZR. De nieuwe RAZR 2019 is in alle opzichten uniek, maar het brengt daarnaast ook een prachtige hommage aan de oeroude RAZR. De nieuwe beelden en specificaties bevestigen datgene wat wij al eerder gehoord hebben over deze nieuwe opvouwbare smartphone. Inmiddels lijkt de tijdlijn langzaam naar buiten te komen. Hierdoor hebben wij een goed beeld wanneer het model ook in Nederland verschijnt.

Prijs en lancering

De belangrijkste details over de nieuwe Motorola RAZR 2019 zijn vandaag naar buiten gekomen. Zo zal de opvouwbare smartphone ook in Europa beschikbaar gaan komen. Eerst was enkel nog de verwachting dat het model exclusief in Amerika zou blijven. Voor wat nu bekend is zal de RAZR eind dit jaar of uiterlijk begin januari in de winkels moeten gaan liggen. Voor de Amerikanen komt de smartphone vermoedelijk nog net op tijd voor de kerst. In Nederland zullen wij net achter het net gaan vissen met de feestdagen. De vreugde zal pas begin januari beschikbaar gaan komen.

De nieuwe Motorola RAZR 2019 krijgt een adviesprijs mee van ongeveer € 1500,-. Hiermee is opvouwbare smartphone momenteel het goedkoopste in zijn soort. Vooralsnog zijn er geen tekenen dat een andere fabrikant met een soortgelijke smartphone zal komen die weer eens een stuk goedkoper is. Met deze adviesprijs gaat Motorola direct de strijd aan met Samsung en Huawei als het gaat om opvouwbare smartphones.

Specificaties en features

Eerder verschenen er renders online wat het eerste ontwerp toonde van de nieuwe RAZR. Een andere bron meldt inmiddels dat de renders, zoals getoond in dit artikel, nagenoeg kloppen. Met deze informatie is er plotseling een hoop informatie extra beschikbaar. Zo is het duidelijk dat de opvouwbare RAZR over de horizontale lijn gevouwen zal worden. In vergelijking met de Galaxy Fold en de Mate X zal de RAZR net iets dunner zijn in de praktijk. Hiermee komt het nieuwe model overeen met wat wij gewend waren in deze serie. Over de schermgrootte is er nog geen duidelijkheid. Momenteel ligt de schermgrootte ergens tussen de 6.2 inch en 6.5 inch.

Wat misschien al het bovenstaande nog het meest interessant maakt is de positionering van deze smartphone. Motorola gaat de RAZR namelijk als middenklasse smartphone lanceren. Dat betekent in ieder geval dat wij niet hoeven te rekenen op de zwaarste processor of een enorme batterij. Dat is opmerkelijk, aangezien directe concurrenten vol zitten met de laatste snufjes en als de heilige graal worden gezien. Blijkbaar heeft Motorola met de RAZR hier een totaal andere kijk op. Of heeft de fabrikant wellicht nog iets anders in petto voor ons?

Early adaptors

De RAZR wordt in zekere zin wel de eerste opvouwbare smartphone, maar dan ligt de vouwlijn wel horizontaal. De fabrikant gokt mogelijk op de zogenoemde ‘early adaptors’. Dit zijn de kopers die graag over de laatste technieken willen beschikken. Ook kan Motorola rekenen op een grote groep fans die de oude RAZR nog een warm toedragen. In dat opzicht heeft het model het nodige met zich mee.

In de geruchtenstroom gaat nu de ronde dat de Galaxy Fold 2 mogelijk ook met een horizontale vouw in het scherm komt. Wellicht Samsung de techniek eens goed bekeken en beoordeelt dat de RAZR toch echt wel over de beste techniek beschikt. Wij zullen het pas werkelijk gaan weten als beide opvouwbare smartphones werkelijk naast elkaar gelegd kunnen worden.

bron: LetsGoDigital

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.