Komen de Moto Mods terug op de Motorola RAZR 2?

Motorola RAZR 2 komt mogelijk met Moto Mods

De nieuwe RAZR ligt nog amper in de schappen, of de geruchten over de RAZR 2 duiken op. Vandaag zijn er patenten opgedoken waaruit blijkt dat Motorola er sterk aan denkt om de befaamde Moto Mods terug het leven in te blazen. Deze accessoires zullen hun weg gaan vinden op de RAZR 2 welke volgend jaar gepresenteerd zal worden.

Modulaire ontwerp

Om het gebruik van Moto Mods op de RAZR 2 mogelijk te maken moet deze nieuwe opvouwbare smartphone ook modulair opgebouwd worden. In 2018 werd bij het USPTO (United States Patent and Trademark Office) al een patent ingediend. Nu is ditzelfde patent ook ingediend bij de WIPO (World Intellectual Property Office). Het lijkt er dus sterk op dat Motorola deze stap serieus overweegt op de RAZR 2.

Opvallend bij dit modulaire ontwerp is het middelste gedeelte van de smartphone. Dit biedt een prima behuizing voor de camera op de nieuwe RAZR 2. Het biedt echter ook de mogelijkheid om hier Moto Mods in te klikken. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld een projector of extra stereospeakers. De wat vreemde ‘uitstulping’ kan mogelijk ook dienen om de smartphone beter vast te kunnen houden. Wij vragen ons echter af of dit wel de werkelijke functie is van dit ontwerp.

RAZR 2 met twee schermen

Het is goed mogelijk dat de aankomende RAZR 2 met aparte schermen geleverd zal worden. Mogelijk stapt Motorola dan af van het flexibele display zoals wij dit nu kennen op de recentelijke gelanceerde RAZR. Het is mogelijk een middel om de prijs van de opvouwbare smartphone te drukken. In de ingediende patenten lijkt dit naar voren te komen. In opengeklapte vorm zie je namelijk twee varianten getekend staan. Een model met een volledig scherm aan de binnenzijde en een variant met twee schermen aan de binnenzijde. Wanneer de RAZR 2 is dichtgevouwen is er nog een scherm aan de buitenzijde zichtbaar.

Patent

De ingediende patenten willen nog niet meteen zeggen dat de nieuwe RAZR 2 er op deze manier definitief zal komen. Een patent kan zomaar een idee zijn welke wordt vastgelegd ter bescherming. In dit geval kan het echt nog alle kanten op met de opvolger. Of de Moto Mods hun herintrede zullen doen op de RAZR 2 valt dus nog te bezien. Het zal wel een leuke toevoeging zijn op de smartphone, maar niet perse een noodzakelijk iets. Het gevonden patent, gevonden door LetsGoDigital, geeft echter wel een goed idee met welk idee Motorola heeft gespeeld.

Bron

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.