Motorola One Vision lekt in beeld en details

Motorola heeft inmiddels al bescheiden successen geboekt met de One en de One Power. Als opvolging voor dit bescheiden succes is de fabrikant nu bezig met de One Vision. Als toevoeging op het Android One programma moet de smartphone de opvolger gaan worden van de eerder twee genoemde modellen. Opvallende details over dit model zijn inmiddels ook bekend geworden.

Samsung processor

Een groot opvallend detail is de keuze voor de processor. Al sinds jaren maakt Motorola gebruik van de processoren van Qualcomm. Voor dit specifieke model heeft de fabrikant echter besloten om de samenwerking aan te gaan met Samsung. De keuze is hierbij gevallen op de Exynos 9610-chipset. Deze octacore-processor is recentelijk door Samsung zelf ook gebruikt in de nieuwe Galaxy A50 en kan qua rekenkracht vergeleken worden met de Snapdragon 660.

De keuze voor de Samsung processor redeneert ons ook naar de mogelijke extra’s. Zo zal de One Vision vermoedelijk beschikbaar komen met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslag. Wij zullen echter niet verbaast zijn als er ook modellen beschikbaar gaan komen met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Ditmaal wordt de One Vision uitgerust met een 3500 mAh accu. Met deze keuze groeit de accu met 500 mAh ten opzichte van zijn voorgangers.

Scherm

Een ander opvallend detail is het scherm. De nieuwe One Vision zal de beschikking gaan krijgen over een 6.2 inch touchscreen met een maximale resolutie van 2520 x 1080 pixels. Met deze verhoudingen kunnen wij alles terugrekenen en kun je rekenen op een contrastratio van 21:9. Dit zijn verhoudingen die wij momenteel voornamelijk bij Sony smartphones tegen kwamen.

Voor de oplettende lezer is het ook te zien dat er een gat in het scherm is gemaakt voor de camera. De One Vision wordt met deze setup de eerste smartphone van de fabrikant met een dergelijke setup.

Camera

Aan de achterzijde zien wij een tweetal camera’s terug. De hoofdcamera zou een maximale resolutie hebben van 48 megapixels, echter wordt deze softwarematig teruggeschaald naar 12 megapixels. Met wat handelingen kun je deze resolutie zelf wel hoger zetten. Welke sensor deze camera ondersteunt is nog onbekend, alsmede de resolutie van de selfiecamera.

Motorola schijnt ook nog te werken aan twee nieuwe technieken die ze zelf ‘Long Exposure’ en ‘3D HDR’ noemen. De eerste techniek heeft meer met de sluitingstijd te maken en kun je zien als een soort nachtmodus. De tweede functie is wel in ontwikkeling, maar de functionaliteit hiervan is nog onduidelijk.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe One Vision zal vermoedelijk in het tweede kwartaal ergens gelanceerd worden. Het verbaast ons niets als deze tegelijk met de nieuwe Moto Z4 gelanceerd wordt. De One Vision zal naar alle waarschijnlijkheid ook in Nederland beschikbaar komen. De adviesprijs zal vermoedelijk rond de € 350,- liggen al is dit momenteel enkel maar geschat.

De One Vision zal beschikbaar komen in de kleuren blauw en goud. Na lancering duurt het ongeveer nog een maand voor de smartphone werkelijk in Nederland beschikbaar komt. Het is dus nu nog wachten op de lanceringsdatum.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.