De Motorola One Macro krijgt de beschikking over een 2 megapixels macrolens.

Motorola One Macro op komst; alle details

Dit jaar heeft Motorola al behoorlijk wat smartphones op de markt gebracht. De fabrikant weet echter niet van ophouden. De One Macro is nu op komst en in dit artikel delen wij alle details over deze nieuwe aankomende smartphone. Daarnaast is het ook al goed duidelijk wanneer hij gelanceerd wordt.

Scherm

Aan de voorzijde heeft de One Macro de beschikking over een touchscreen met een notch aan de bovenzijde. In deze notch is uiteraard de selfiecamera verwerkt. Op de eerste foto’s is het duidelijk te zien dat de smartphone over relatief dunne bezels beschikt. Volgens bronnen zal het scherm een HD+ resolutie kunnen tonen. Voor de aspect ratio kun je rekenen op 19:9. Verdere details over het scherm en de selfiecamera ontbreken vooralsnog. Hierdoor weten wij het formaat van het scherm helaas nog niet.

Achterzijde

Waarom Motorola de naam One Macro kiest zien wij in de achterzijde weer terug. Hier zijn wij een verticale camerasetup terug met een viertal lenzen. De hoofdcamera beschikt over een maximale resolutie van 13 megapixels. Er is nu ook een 2 megapixels macrolens toegevoegd wat direct ook de naam van deze smartphone verklaard. Hiernaast kun je nog rekenen op een 2 megapixels dieptesensor en een laser autofocus systeem. Dit laatste is niet zozeer een lens, maar biedt wel een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de foto’s.

De achterzijde is verder compleet opgetrokken uit glas. In het midden van dit paneel zien wij het logo van Motorola staan. Het is juist dit logo welke ook als vingerafdrukscanner werkt.

Hardware

De nieuwe One Macro wordt standaard geleverd met de MediaTek Helio P60. Deze chipset is goed te vergelijken met de Snapdragon 660. Standaard kun je rekenen op 2 GB werkgeheugen en 32 GB opslag. Volgens bronnen werkt de fabrikant echter ook aan een versie met 3 GB werkgeheugen. Mogelijk wordt de opslag dan ook vergroot naar 64 GB. Ondanks dat de naam One Macro het wel doet vermoeden zal hij geen onderdeel uitmaken van het Android One-programma. Dit wordt onder andere bevestigd door de afwezigheid van deze naam op de smartphone. Standaard zal de smartphone geleverd worden met Android 9, maar een update naar Android 10 zal er zeker komen.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals je misschien al wel in de gaten had zal de One Macro een zeer betaalbare smartphone worden. Met een adviesprijs van ongeveer € 270,- is het zeker een interessante smartphone. Een bron die dicht bij het vuur staat weet te melden dat deze smartphone mogelijk op 10 oktober wordt gelanceerd, maar hou ook de datum van 9 oktober even in het achterhoofd. Het is ook duidelijk dat Europa de Motorola One Macro mag verwelkomen.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.