De Motorola One Hyper met pop-up camera ziet officieel het daglicht.

Motorola One Hyper met pop-up camera een feit

Motorola heeft de One Hyper eindelijk gelanceerd. In de aanloop naar deze lancering was er al het nodige bekend over deze smartphone met pop-up camera. Bepaalde zaken verrassen ons dus niet meer, maar sommige zaken verrassen ons wel degelijk positief. Hierdoor is de nieuwe One Hyper extra interessant geworden.

Langgekoesterde wens

De One Hyper heeft menigeen al eens voorbij zien komen in verschillende geruchten. Het is juist deze smartphone die Motorola misschien ng extra heeft doen bewegen toen ze aan het concept begonnen. Voor lange tijd was het binnen de muren van de fabrikant een wens om een smartphone op de markt te zetten zonder een notch of andere uitsparing in het scherm. Daarnaast moest de nieuwe smartphone er ook nog eens heel ‘premium’ uit zien. Het is de nieuwe One Hyper die deze elementen samenvoegt en een langgekoesterde wens van de fabrikant in vervulling laat gaan. Zo is de nieuwkomer voorzien van een 6.5-inch Full HD+ edge to edge display en is de pop-up camera in het leven geroepen om dit te bewerkstelligen.

Pop-up camera One Hyper

Veel critici zetten nog steeds hun vraagtekens neer over de duurzaamheid van een pop-up camera. Inmiddels is bewezen dat het systeem behoorlijk duurzaam blijkt te zijn. Derhalve heeft Motorola toch doorgezet en wel met enkele unieke features op deze bewuste camera. Zo is het de eerste 32 megapixels pop-up camera die binnen een seconde naar boven komt. Daarnaast herkent de pop-up camera op de One Hyper ook gevaar. Wanneer de smartphone bijvoorbeeld valt zal deze pop-up camera automatisch weer intrekken om verdere schade te voorkomen. Deze techniek is vooralsnog nergens toegepast.

Midrange

Een aantal zaken maken het wel duidelijk dat de One Hyper een midrange smartphone is. De camera op de achterzijde doet echter in eerste instantie anders vermoeden. Zo wordt het model geleverd met een 64 megapixels camera en een 8 megapixels ultrabreedhoeklens. Alle camera’s op deze One Hyper beschikken over Night Vision technologie. Volgens de eerste gebruikers kun je het echter niet vergelijken met andere high-end smartphones met deze functie. Op dat punt doe je toch even een stapje terug met de One Hyper.

Het scherm van 6.5 inch groot lijkt indrukwekkend. De resolutie van 2340 x 1080 pixels verklapt echter dat het scherm zeker geen hoogwaardig exemplaar is. Bij een midrange smartphone hoort ook een prima midrange chipset. Hierover beschikt de One Hyper zeker met zijn Snapdragon 675 chipset en 4 GB werkgeheugen. Waar de smartphone wel weer in uitblinkt is de laadsnelheid. Mogelijk dat de naam ‘Hyper’ direct gekoppeld is dan deze laadsnelheid. De One Hyper beschikt over een 45W snellader die de 4000 mAh accu in minder dan een half uur tot wel 75% geladen kan hebben.

Prijs en beschikbaarheid

De verkoop van de smartphone is per direct in Amerika gestart. Het zal zeker nog een maand duren alvorens de One Hyper ook in Nederland beschikbaar zal komen. Veel keuze heb je echter niet. De smartphone wordt standaard geleverd met 128 GB opslag en komt hij enkel uit in de kleur blauw. De adviesprijs ligt in Amerika op $ 399,=. Vanwege importheffingen zal de One Hyper in Nederland iets duurder zijn. Desondanks blijft het dan nog steeds een interessant en betaalbaar model.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.